Lösningsarkitekt

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete som lösningsarkitekt i vårt integrations- och arkitektursteam där du medverkar till effektivare och säkrare digitalisering i Region Kalmar län. Vi stärker nu upp med ytterligare kompetens inom arkitekturområdet.

-Som lösningsarkitekt har man förmånen att få delta från diskussion av behov till framtagna lösningar och sedan möjlighet att se vilken nytta de ger i verksamheten, säger David Lindahl, IT-arkitekt.

I dina arbetsuppgifter ingår att vara stöd till projekt och löpande förvaltning när det gäller design och teknikval. Du arbetar med förstudier, kravarbete och upphandlingar samt säkerställer återanvändbarhet och följsamhet mot arkitekturprinciper, standarder, referensarkitektur och riktlinjer. En annan arbetsuppgift är att ansvara för den regionala tjänsteplattformen. Omvärldsbevakning är en central del i ditt arbete och du håller dig löpande informerad om IT-utvecklingen, deltar i nationella nätverk samt arbetar nära både den verksamhetsnära förvaltningen och den tekniska förvaltningen.

Din arbetsplats är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som har:
- Akademisk utbildning inom området alternativt annan utbildning och yrkeserfarenhet som bedöms likvärdig
- Erfarenhet av systemutveckling, komplexa systemmiljöer och systemsamband/integrationer samt API Management
- Kunskaper om tjänstebaserad utveckling, standarder och arkitektur samt informations- och IT-säkerhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av teknisk projektledning och/eller arkitekturramverk så som TOGAF, Zachman eller motsvarande.

Som person ser du helheter, har lätt för att sätta dig in i verksamhetens behov och kan omsätta behoven till krav på teknisk lösning. Du är strukturerad, analytisk och har ett strategiskt förhållningssätt. Vi ser att du är drivande, prestigelös och bra på att kommunicera rakt och öppet både i tal och skrift. Du samarbetar gärna med andra och har förmåga att skapa goda och förtroendefulla relationer.

Vår arbetsplats

Hos Region Kalmar läns IT är den digitala utvecklingen i starkt fokus och vårt arbete har fått uppmärksamhet på nationell nivå. Vi driver digitaliseringsarbetet tillsammans med verksamheten med syfte att underlätta för våra användare så att de kan sätta patienten och kunden i fokus.

Inom vårt Integration competence center är vi en sammansvetsad grupp som har bred kompetens och stort lösningsfokus. Arbetsuppgifterna är varierande och vi uppskattar att få arbeta i en utvecklande och inspirerande miljö.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Årets medarbetarenkät visar att en stor andel medarbetare känner stolthet över att arbeta inom Region Kalmar läns IT och att de skulle rekommendera någon annan att börja arbeta på vår arbetsplats. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.
Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 150 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/608

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-01-22

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Anna Stålbrand Sundh

0480-840 75
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30