Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Medicinteknisk Ingenjör

Medicinteknisk Ingenjör

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Är du intresserad av teknik, medicin och vill bidra till att rädda liv inom sjukvården? Just nu erbjuder vi en verkligt spännande och viktig tjänst för dig som är både tekniskt och medicinskt intresserad, kanske är detta till och med är ditt drömjobb? Uppdraget som medicinteknisk ingenjör innebär att du sköter, servar och säkerställer att den tekniska utrustningen fungerar säkert och tillförlitligt. Du ser till att samspelet mellan människa och teknik fungerar, att rätt information vid rätt tidpunkt är tillgänglig. Arbetet är varierande, mångfacetterat, arbetsområdet omfattar elektronik, datorer, nätverksuppkopplingar och gasteknik till mekaniska system inom Västerviks-, Oskarshamns sjukhus samt primärvården i norra länet. Du kommer arbeta såväl ute i verksamheterna som på vårt servicekontor och utgår från vår klinik på Västerviks sjukhus. Det är viktigt för oss att du lyckas i din roll och kommer att få en grundlig introduktion av erfarna kollegor i vårt team. 

Vi söker

Vi söker dig som tycker om att lösa tekniska problem, felsöka och vill leverera lösningar på  problemen. Det innebär att du har god samarbetsförmåga samtidigt som som du är självgående och har lätt för att anpassa dig till olika situationer. Du får gärna vara utbildad högskoleingenjör med inriktning medicinteknik eller ha liknande utbildning som bedöms likvärdig. Du kan också ha erfarenhet som gör att du förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Arbetet inom medicintekniska avdelningen omgärdas av strikta regler och höga säkerhetskrav. Noggrann dokumentation och rapportering är viktigt i denna tjänst. För att trivas med arbetet hos oss behöver du vara praktiskt lagd, lösningsorienterad och tycka om att arbeta strukturerat. Det är viktigt att förstår vikten av kvalitets- och säkerhetsarbetet i uppdraget, det gör du genom ett noggrant, strukturerat och ansvarstagande arbetssätt. Du kan hantera flera arbetsuppgifter samtidigt och trivs med att jobba mot olika deadlines. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift samt har B-körkort. Du välkomnas till en stabil arbetsplats och en sammansvetsad arbetsgrupp som verkligen uppskattar variationen och bredden i arbetet. Vi tillämpar löpande urval, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, varmt välkommen med din ansökan till oss!

Vår arbetsplats

Medicintekniska avdelningen (MTA) på Västerviks sjukhus servar och förvaltar den medicintekniska utrustningen inom Region Kalmar Läns norra del. Verksamheten bedrivs främst vid Västerviks sjukhus, Oskarshamns sjukhus samt inom primärvården. Vårt arbete spänner över ett brett teknologiskt område; från elektronik, datorer, nätverk, gasteknik till mekaniska system. Vi är  certifierade enligt ISO 13485. MTA består av tio medarbetare varav två utgår från Oskarshamns sjukhus. Till medicintekniska produkter hör utrustning som används för diagnostik och terapi, såsom röntgenutrustning, dialys-, EKG-, ultraljuds- och anestesiapparatur, hjärtstartare, kuvöser samt ventilatorer. Vi arbetar även med IT-system såsom bildlagring, EKG- lagring och  övervakningssystem.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/228

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-03-28
Upplysning om tjänsten

Patric Bergström, Medicinteknisk chef

0490-86346
Upplysning om tjänsten

Patrik Ålstam, Vision

0490-86955

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30