Ordförande till Läkemedelskommittén

Regionstaben / Läkemedelssektionen

Har du ett särskilt intresse för läkemedelsfrågor? Lockas du av att arbeta med dagens och morgondagens utmaningar inom läkemedelsområdet? Vill du utveckla ditt ledarskap och bredda ditt kontaktnät?

 

Vi erbjuder

Vi har nu möjligheten att erbjuda ett mycket stimulerande uppdrag med stor möjlighet till påverkan som Läkemedelskommitténs ordförande. Uppdraget omfattar 50 % och kompletteras med fördel med klinisk tjänstgöring. 

Region Kalmar läns läkemedelskommitté verkar i enlighet med lagen om läkemedelskommittéer (SFS 1996:1157) för en medicinskt rationell, säker och hälsoekonomisk läkemedelsanvändning grundad på vetenskap och beprövad erfarenhet. Kommittén tar fram evidensbaserade rekommendationer för läkemedelsanvändning och bistår i implementering och uppföljning av dessa, exempelvis Rek-lista, strategier, riktlinjer och vägledningar. Kommittén ska även vara regionens expertfunktion för läkemedelsområdet för såväl nationella, sjukvårdsregionala som lokala läkemedelsfrågor. Kostnadsansvaret för läkemedel inom regionen fastställs av läkemedelskommittén. Som ordförande leder du läkemedelskommittén och dess expertgrupper.

Du är delansvarig för utbildningar om läkemedelsanvändning som bland annat riktar sig till AT- och ST-läkare samt vid behov till andra personalkategorier. Med fördel medverkar du vid handledning av vetenskapliga arbeten som genomförs av t ex ST-läkare, läkare eller apotekarstudenter.

Du är ansvarig för kommitténs periodiska tidskrift ”Läkemedelsnytt”.

Du arbetar nära Läkemedelssektionens apotekare och receptarier, och är delaktig i bland annat ordnat införande av nya läkemedelsterapier, uppföljning och prognos av läkemedelskostnader och frågor kopplade till läkemedel och IT. Du kan även bidra med expertkunskap vid upphandling av läkemedel. Du är involverad i den uppsökande, producentobundna, informationsverksamheten för hälsocentraler och kliniker. Därtill har du själv dialog med såväl hälsocentraler och kliniker som förvaltningschefer och upprätthåller goda kontakter med kliniskt verksamma läkare i regionen.

Samverkan är essentiellt i din roll, såväl inom regionen som externt. Läkemedelskommittén är en viktig aktör i kunskapsstyrningsorganisationen. Du kommer, tillsammans med läkemedelschef, att representera Region Kalmar län i RSG Läkemedel (Regional samverkansgrupp för läkemedelsfrågor i Sydöstra sjukvårdsregionen) samt i nätverk kopplade till SKR och myndigheter. Du samverkar med andra ordförandekollegor i LOK (nätverk för Sveriges läkemedelskommittéer). På lokal nivå samverkar Läkemedelskommittén även med länets kommuner och apotek.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad läkare och gärna specialist i någon läkemedelsintensiv specialitet. Vi ser gärna att du är allmänläkare och erbjuder dig gärna resterande tjänstgöringsgrad vid någon av regionens hälsocentraler. Kanske är du specialist inom annan gren och vill kombinera ditt kliniska arbete med uppdraget som läkemedelskommitténs ordförande?

Du är bra på att bygga och underhålla relationer, och samarbetar gärna med andra. För arbetet behöver du vara analytisk, strukturerad och ha god initiativförmåga. Du har även hög integritet.

Tidigare arbete med läkemedelsfrågor är meriterande liksom erfarenhet av forskning.

Du får stort mandat att leda läkemedelskommittén framåt och strukturera dess arbete, vilket du bör vara bekväm med. 

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska och är bra på att uttrycka dig i såväl tal som skrift.

Vår arbetsplats

Läkemedelskommittén finns i regionstaben och ordförande organiseras i Läkemedelssektionen. Ordförande utses av regiondirektören. 

Läkemedelskommittén och Läkemedelssektionen arbetar tätt tillsammans och vi är en forskningsintensiv arbetsplats.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/513

Placering/enhet:

Regionstaben / Läkemedelssektionen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid/Deltid 50 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-07-24
Upplysning om tjänsten

Mathias Landerdahl

073-5646769

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 25 juli 2022 Lämna synpunkter på innehållet