Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Presschef

Regionstab

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett spännande jobb som presschef för Region Kalmar län.
I uppdraget hanterar och utvecklar du regionens medierelationer och är ett stöd till våra chefer och medarbetare i mediefrågor, bland annat via rådgivning och utbildningar. Du är ansvarig för våra pressaktiviteter, deltar i planeringen av regionens kommunikation och är en viktig del av vår krisorganisation. I tjänsten ingår också att hålla ihop och ansvara för större kommunikationsprojekt samt att bevaka politiska sammanträden och kommunicera beslut.
Du omvärldsbevakar och jobbar målgruppsanpassat i våra olika kanaler, interna såväl som externa. Skrivandet är ditt viktigaste verktyg.
Du ingår i Kalmar läns krissamverkan och i Sveriges kommuner och regioner (SKR) nationella pressnätverk. Viss pressjour ingår utanför kontorstid. 

Vi söker

Vi söker dig som som har relevant utbildning inom journalistik eller medie- och kommunikationsvetenskap. Du ska ha mångårig erfarenhet av att ha jobbat inom media eller med mediefrågor i en organisation. Det är meriterande om du tidigare varit pressansvarig och har jobbat med kommunikation gentemot invånare och samarbetspartners i en politiskt styrd organisation. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med kriskommunikation.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är noggrann och hjälpsam, har lätt för att samarbeta med andra samt mycket god förmåga att växla mellan planerat och händelsestyrt arbete. Du har ett engagemang för samhällsfrågor och politik samt förståelse för det journalistiska uppdraget. För att vara framgångsrik i rollen ska du kunna ta till dig avancerade underlag och förenkla dem för läsaren, samt uttrycka dig mycket väl i tal och skrift.Vår arbetsplats

Du kommer att bli en av medarbetarna på regionstab kommunikation. Vi arbetar regionövergripande med strategisk och operativ kommunikation och är ett stöd till Region Kalmar läns chefer och medarbetare. Varje dag kommer du att jobba tillsammans med kollegor som har en bred kunskap inom kommunikationsfältet.  Du blir en viktig del i vår helhet. Vi jobbar tillsammans på plats i Kalmar, men eftersom regionens verksamhet finns i hela länet förekommer resor i tjänsten.
Kommunikationsdirektören är din chef och tänkt tillträde är september 2023. Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/244

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-04-10
Upplysning om tjänsten

Lina Isaksson

0480-84259

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30