Processledare Vård och omsorgscollege

Regionstaben

Vi erbjuder

I din roll som processledare kommer du att få det övergripande ansvaret för att leda och utveckla arbetet inom vård- och omsorgscollege mot uppsatta mål. Du leder arbetet främst genom en regional styrgrupp samt en styrgrupp för norra och en för södra länsdelen. Utöver styrgrupperna formas arbetsgrupper inom olika områden som stöd för att driva processerna vidare.

En av länets stora utmaningar är kompetensförsörjningen inom vård och omsorg. Vård- och omsorgscollege är en samverkan mellan arbetsgivare (region och länets kommuner), utbildningsanordnare och facklig organisation som tillsammans arbetar för att trygga framtida rekrytering.

Arbetet innebär stor frihet under ansvar och kräver förmåga att självständigt planera och genomföra arbetet. Som processledare förväntas du vara den som är insatt i arbetet du är länken till nationella kansliet, presenterar idéer och metoder.

Du kommer att ingå i regionstab HR och utöver ansvaret för vård och omsorgscollege kommer du att få arbetsuppgifter inom utbildningsområdet för våra legitimationsyrken. Tjänsten är en samfinansiering mellan VO-college i Kalmar läns parter, det vill säga länets samtliga kommuner, Region Kalmar län och Kalmarsunds gymnasieförbund.

Vi söker

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård, offentlig förvaltning eller administration. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med förvaltningsövergripande strategiska uppgifter i politiskt styrd organisation.

För att du ska lyckas i rollen krävs att du har lätt att anpassa dig till nya omständigheter och trivs med att arbeta i processer. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat, detta ses i ditt sätt att prioritera, planera och agera. Du kan på ett självständigt och ansvarstagande sätt strukturera och organisera ditt arbete och du har god samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.
Krav på körkort.

Vår arbetsplats

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.

Regionstab HR arbetar regionövergripande med strategiska personalfrågor och är ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamheter. Vi arbetar målinriktat med verksamhetens bästa för ögonen och hos oss finns goda möjligheter till utveckling.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

Ldirst:2019:3

Placering/enhet:

Regionstaben

Anställningsform:

Tillsvidareanställd

Anställningstid:

Tillsvidareanställd

Sysselsättningsgrad:

100% heltid

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-02-11

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Joakim Nyman

Kontaktperson

0490-25 52 95
Upplysning om tjänsten

Elisabeth Johansson

Kontaktperson

0480-840 64
Upplysning om tjänsten

Helen Persson

HR-direktör

072-5084048

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 12 februari 2019 Lämna synpunkter på innehållet