Projektkoordinator med inriktning internationell marknadsföring

Regional utveckling

Vi erbjuder

Det här är jobbet för dig som vill vara delaktig i att lyfta fram Kalmar läns fördelar samt påverka och utveckla förutsättningarna för länets besöksnäring på den internationella marknaden.

I rollen som projektkoordinator kommer du att ha det operativa ansvaret för den internationella marknadsföringen, upprätta den årliga marknadsplanen samt ha samordningsansvar för PR-aktiviteter och kampanjer på utvalda marknader. I arbetet ingår också att koordinera olika insatser tillsammans med aktörer i övriga Småland och Visit Sweden. Du kommer att ta fram underlag till pressmeddelanden, planera utländska journalistbesök, uppdatera våra regionala, nationella och internationella hemsidor och arbeta med sociala medier. Arbetet sker tillsammans med samordnaren för besöksnäringen, länets marknadsråd och Smålands marknadsgrupp. 

I arbetet med marknadsföringen ska hela länet lyftas och fokus är på de fem starka upplevelseregionerna: Vimmerby, Västervik, Kalmar, Öland och Glasriket under varumärket Småland & Öland. Den framtida utmaningen är att få antalet utländska besökare att öka. Arbetet sker i samverkan mellan Region Kalmar län och kommunernas turismansvariga.

Vi söker

Vi söker dig som har en högskole-/universitetsexamen inom information/kommunikation, turism eller marknadsföring. Du har tidigare erfarenhet av arbete inom besöksnäring, projektledning och av kommunikation. Arbetet förutsätter att du har digitala kunskaper och hanterar sociala medier väl samt att du har en god kännedom om länet.

Du är en strukturerad, engagerad och drivande person som arbetar lika bra på egen hand som tillsammans med andra och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer. Vidare är du intresserad av marknadsföring och vill hålla dig uppdaterad inom området. Du kommunicerar väl i tal och skrift på svenska och engelska. Det är meriterande om du kan tyska.

Körkort är ett krav då arbetet innebär resor, framför allt inom länet och det kan förekomma resor utomlands. 

Vår arbetsplats

Basenheten Samhällsplanering och tillväxt driver regionalt tillväxtarbete med samordning av utvecklingsinsatser inom områden som infrastruktur, näringsliv och kompetensförsörjning. Enheten driver också utvecklingsfrågor inom miljö och klimat, innovation, kultur, folkhälsa och besöksnäring i bred samverkan med länets aktörer.

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kultur och kompetens. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår också fyra folkhögskolor (Gamleby, Högalid, Vimmerby, Öland) och Regionbiblioteket. Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/127

Placering/enhet:

Regional utveckling

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid Heltid

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-06-13

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Sofia Moestedt, basenhetschef

Basenhetschef, Samhällsplanering och tillväxt

0480-44 83 68
Upplysning om tjänsten

Helena Kaldner, HR-konsult

HR-konsult

0480-44 83 76
Upplysning om tjänsten

Daniel Granello, SACO

0480-44 83 49

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 14 juni 2019 Lämna synpunkter på innehållet