Projektledare Hälsokoordinator

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Projektanställning som Hälsokoordinator inom Mödrahälsovården.

Mödrahälsovården i Region Kalmar län anställer två Hälsokoordinatorer med ansvar för varsin länsdel, en i norr respektive en i söder. Projektet utvärderas efter ett år och kan därefter förlängas ytterligare ett år. Projektet är en utveckling av Viktiga gravida projektet som pågått 2017-2019.

Projektet syftar till att främja hälsosamma levnadsvanor inför, under och efter en graviditet.

Tiden innan en graviditet spelar en viktig roll då fruktsamhet, fosterutveckling och graviditetsutfall påverkas av hur vi lever och mår redan innan befruktning. Fler förebyggande och kunskapshöjande insatser kan således ge hälsovinster för både kvinnor och deras framtida barn. Också tiden efter graviditet har visat sig spela en viktig roll i arbetet med livsstilsförändringar, då många kvinnor är mer mottagliga och motiverade till att göra livsstilsförändringar efter förlossningen.

Som Hälsokoordinator arbetar du aktivt med hälsoinsatser riktade till kvinnor inför, under och efter graviditet. Fokus ska ligga på livsstilsfrågor rörande kost, motion och tobaksbruk. Insatserna inkluderar såväl individuella insatser som insatser i grupp.

Vi söker

Hälsovetare/Hälsopedagog/Hälsokoordinatorsutbildning eller annan likvärdig utbildning inom hälsopromotion. Tobaksterapeut - och MI-utbildning önskvärd. Du ska kunna ta eget ansvar och arbeta självständigt. Erfarenhet av att driva projekt är meriterande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Insamling och sammanställning av data ingår i uppdraget.

Vår arbetsplats

På mödrahälsovården arbetar vi med förebyggande hälsoarbete för hälsa genom livet. Här på mödrahälsovården söder har vi inom kort tolv familjecentraler vilket underlättar samverkan mellan patienter och berörda verksamheter. Mödrahälsovårdens uppdrag är att genom främjande och förebyggande insatser och identifiering av risker för ohälsa, bidra till god sexuell och reproduktiv hälsa samt minimera risker och sjuklighet för kvinnor och barn under graviditet, förlossning och spädbarnstid. Mödrahälsovårdens verksamhet består av graviditetsövervakning, preventivmedelsrådgivning, gynekologisk cellprovskontroll samt ungdomsverksamhet. Vi finns på barnmorskemottagning, ungdomsmottagningar och familjecentraler, totalt 14 mottagningar i de åtta kommunerna i södra Kalmar län. Mödrahälsovården är en av de främsta aktörerna inom sexuell och reproduktiv hälsa samt folkhälsa. Målet för Mödrahälsovården är att erbjuda jämlik vård av hög standard.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet. Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/233

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-08-18

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Susanne Nilsson

Avdelningschef

0480-81842

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 19 augusti 2019 Lämna synpunkter på innehållet