Projektledare Hälsokoordinator Norr

Region Kalmar

Vi erbjuder

Projektanställning som Hälsokoordinator inom Mödrahälsovården norr.

Mödrahälsovården i Region Kalmar län anställer två Hälsokoordinatorer med ansvar för varsin länsdel, en i norr respektive en i söder och man förväntas samverka kring uppdraget. Projektet utvärderas efter ett år och kan därefter förlängas ytterligare ett år. Projektet är en utveckling av Viktiga gravida projektet som pågått 2017-2019.

Ditt arbete kommer att bedrivas på våra mottagningar i Västervik, Vimmerby, Hultsfred och Oskarshamn. Din huvudplaceringsort bestäms beroende på var din hemort är belägen.    

Projektet syftar till att främja hälsosamma levnadsvanor inför, under och efter en graviditet.

Tiden innan en graviditet spelar en viktig roll då fruktsamhet, fosterutveckling och graviditetsutfall påverkas av hur vi lever och mår redan innan befruktning. Fler förebyggande och kunskapshöjande insatser kan således ge hälsovinster för både kvinnor och deras framtida barn. Också tiden efter graviditet har visat sig spela en viktig roll i arbetet med livsstilsförändringar, då många kvinnor är mer mottagliga och motiverade till att göra livsstilsförändringar efter förlossningen.  

Som Hälsokoordinator arbetar du aktivt med hälsoinsatser riktade till kvinnor inför, under och efter graviditet. Fokus ska ligga på livsstilsfrågor rörande kost, motion och tobaksbruk. Insatserna inkluderar såväl individuella insatser som insatser i grupp.

Vi söker

Hälsovetare/Hälsopedagog/Hälsokoordinatorsutbildning eller annan likvärdig utbildning inom hälsopromotion. Tobaksterapeut - och MI-utbildning önskvärd. Du ska kunna ta eget ansvar och arbeta självständigt. Erfarenhet av att driva projekt är meriterande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Insamling och sammanställning av data ingår i uppdraget.  

Vår arbetsplats

Mödrahälsovården i norr består av fem mottagningar belägna i Gamleby, Västervik, Vimmerby, Hultsfred och Oskarshamn samt två ungdomsmottagningar. Vi är omkring 30 medarbetare i form av barnmorskor, undersköterskor och medicinsk sekreterare. Organisatoriskt tillhör Mödrahälsovården Kvinnokliniken på Västerviks sjukhus med drygt 100 medarbetare.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård. Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/227

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 40 tim/v

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-08-15

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Eva Wester

Avdelningschef

0490-863 79

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 16 augusti 2019 Lämna synpunkter på innehållet