Psykolog habilitering

Region Kalmar

Vi erbjuder

Vill du tillsammans med oss bygga framtidens habilitering? En förutsättning är att du har ett genuint intresse för att arbeta med barn- och ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser och som tillsammans med oss vill vara med och göra skillnad för dem i vardagen.

Vi arbetar i tvärprofessionella team där du står för den psykologiska kompetensen. Du arbetar till stor del självständigt men har ett nära utbyte och stöd av dina kollegor. Du kommer främst att arbeta med utredning, bedömning, diagnosticering, behandling, rådgivning och stöd, till barn och ungdomar i åldern 0-18 år, med autismspektrumproblematik, och deras familjer och nätverk. Det ingår även arbete med gruppverksamhet och utbildningsinsatser. Vidare kommer du att samarbeta med andra verksamheter både inom och utanför sjukhuset, och vara delaktig i arbetet kring verksamhetsutveckling.

Hos oss har du möjlighet att utvecklas. Vi erbjuder dig regelbunden intern och extern handledning, utbildningar inom arbetsområde samt möjlighet till specialistutbildning

Habiliteringens arbetssätt bygger på teamarbete. Som psykolog är du en viktig del i teamarbetet och bidrar till att se till helheten för barnet och familjen. Vi jobbar med att locka fram möjligheterna och det friska hos barnet. Habiliteringen ser positivt på om man vill kombinera sin tjänst med forskning.

Arbetstiden är förlagd vardagar dagtid måndag till fredag.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med autismdiagnos och/eller med funktionshinder samt kunskap inom KBT. Som person är du flexibel, tar initiativ, är självständig, har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team. Vidare har du förmågan att skapa relationer och har ett empatiskt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Habiliteringen är en specialistverksamhet som ger stöd till personer med funktionsnedsättningar och deras anhöriga. Verksamheten arbetar inom södra Kalmar län, men är lokaliserad på Länssjukhuset i Kalmar.

Inom habiliteringen arbetar vi i team där det ingår arbetsterapeut, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjukgymnast, sjuksköterska, specialpedagog. I teamet finns också medicinsk sekreterare, fritidssamordnare och It-tekniker.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet. Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/129

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-08-18

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Susanne Ekdahl

Avdelningschef

0480-44 81 26
Upplysning om tjänsten

Ida Kongstad

Psykolog

0480-842 44
Upplysning om tjänsten

Jessica Söderborg, SACO

0480-840 45

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30