Rehabassistent mobila teamet

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Här erbjuds du ett givande och varierande arbete som rehabassistent i vårt mobila rehabteam på Samrehab, med utgångspunkt från Västerviks sjukhus. 

Teamet du välkomnas till utgörs av flertalet professioner och genom nära samarbete skapar vi tillsammans de bästa förutsättningarna för våra patienter. I vår arbetsgrupp arbetar rehabassistenter, rehabsamordnare, omsorgskoordinator, sjukgymnaster/fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kurator, logoped, dietister och sjuksköterskor.

Samrehab är en kreativ basenhet och det mobila rehabteamets huvudsakliga uppdrag är rehabilitering av patienter med neurologiska sjukdomar, hjärnskador och ryggmärgsskador. Vi fungerar som en brygga mellan sluten och öppenvård samt underlättar för patienten vid övergång från sjukhus till hemmiljö. I din roll hos samverkar du inte bara inom det egna teamet, utan även med övriga avdelningar på sjukhuset och med kommunerna. I din roll ingår att assistera omsorgskoordinatorn. Mobila rehabteamet leds av en rehabsamordnare som fördelar arbetsuppgifterna inom arbetsgruppen

För oss är det viktigt att få rätt start så vi erbjuder möjligheter till fördjupade kunskaper i rehabiliterande förhållningssätt samt ökade kunskaper inom neurologi. Dina arbetstider är förlagda till dagtid, måndag till fredag.

Vi söker

Till denna tjänst söker vi dig som är utbildad undersköterska. Vi ser att du har erfarenhet av rehabiliteringsprocessen och in -och utskrivningsförloppet. Har du tidigare erfarenhet av arbete med patienter inom neurologi eller patientgrupper med stort rehabiliteringsbehov ser vi detta som meriterande. Vi förflyttar oss under vår arbetsdag och med anledning av detta är B-körkort ett krav. Vi ser även gärna att du har vana och erfarenhet av att arbeta i Cosmic.

Du har ett rehabiliterande förhållningssätt i varje unik situation och möte med din patient, med målet att hen ska återfå så god autonomi och självständighet som möjligt. Du är förtroendeingivande, har lätt för att skapa nya relationer och tycker om att samverka, såväl inom det egna teamet som med övriga samarbetspartners.

Du är driven och initiativtagande där du arbetar strukturerat och lösningsfokuserat för att hitta de bästa förutsättningarna för dina patienter. Du känner dig trygg i din profession och är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har inga problem att arbeta självständigt samtidigt som du ser samarbete som en självklar och naturlig del i ditt arbete. Vi arbetar aktivt med e-hälsa och ser att detta är ett område som intresserar dig. 

Vår arbetsplats

Samrehab omfattar arbetsterapi, sjukgymnastik/fysioterapi och dietistverksamhet på Oskarshamns och Västerviks sjukhus, kuratorsverksamhet på Oskarshamns sjukhus, smärtenheten på Västerviks sjukhus och distriktsarbetsterapi och distriktssjukgymnastik/fysioterapi i Kalmar läns 6 norra kommuner.

Vision: Hälsolänet - För ett friskare, tryggare och rikare liv. Patienten först i allt vi gör och i alla beslut vi tar.

Verksamhetsidé: Vi sprider kunskap, stärker det friska och genom goda möten stödjer vi den unika personen till eget ansvar för sin hälsa och sitt välbefinnande.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/304

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-05-21

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Louise Ström, Områdeschef

0490-866 63
Upplysning om tjänsten

Ulrika Blomé, Bitrände Verksamhetschef

0490-870 80

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30