Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Rehabiliteringsmedicinskt samordnande sjuksköterska

Rehabiliteringsmedicinskt samordnande sjuksköterska

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Just nu har vi en spännande möjlighet för dig som tillsammans med oss vill starta och bygga upp en länsgemensam nyskapande verksamhet med fokus på rehabilitering och dessutom kvalitetssäkra det rehabiliteringsmedicinska omhändertagandet av patienter med ryggmärgsskador och svåra hjärnskador. Du ges en unik möjlighet att arbeta med digitala arbetssätt som stöd i vackra Kalmar län. Verksamheten är viktig då den bidrar till att  skapa trygghet i den miljö där patient och anhöriga befinner sig eller är på väg till, i huvudsak  patientens hemmiljö. Ambitionen är att patient och anhöriga upplever kontinuitet i vårdkontakterna. Ditt arbete sker tillsammans med flera olika aktörer och inkluderar rehabiliteringsmedicinska enheter i främst Östergötland, Skåne och Jönköping samt kommuner och primärvårds enheter i Kalmar län, det innebär att ditt viktiga uppdrag är länsövergripande. Du är spindeln i nätet för olika vårdkontakter liksom samordnar rehabiliteringsprocessen. Du kommer vara delaktig i planering av in- och utskrivning av patienterna samt ansvarar för att den vård, rehabilitering och uppföljning som behöver säkerställas. Uppdraget omfattar även att agera konsultativt mot teamet runt patienten där patienten befinner sig. Du utbildar och delar med dig av din kompetens till teamet och kollegor som verkar runt respektive patient. Eftersom tjänsten som samordnare är ny så har du möjlighet att vara med och forma din egen roll och funktion inom ramarna för grunduppdraget. Dina arbetstider är dagtid, måndag till fredag.

Vi söker

Du som söker till oss är genuint intresserad av patientgruppen och vill tillsammans med patient och anhörig skapa en ökad livskvalitet för varje individ med hjälp av alla i teamet. Du kommer arbeta för att stödja patienterna med att öka kunskap och insikt om sjukdomen och dess konsekvenser, inspirera att mobilisera egna bemästringsstrategier hos patienten, skapa förutsättningar för att kunna ta ansvar för sin livssituation samt stimulera till medvetenhet kring möjligheter utifrån resurser och begränsningar. För att lyckas i rollen behöver du vara legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet från arbete med rehabiliteringsmedicinska patienter liksom  och ha god kännedom om både in-och utskrivningsprocessen för dessa patientgrupper samt rehabiliteringsprocessen. Då detta är en ny roll så krävs det att du är en person som tycker om att ta eget ansvar, är flexibel och självgående. Att samverka och samarbeta med andra är för dig en självklarhet och du tar en naturlig roll i teamet. Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt B-körkort. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Vår arbetsplats

Inom regionens rehaborganisation finns två basenheter, en i norr och en i söder vilka verkar över hela länet. Vi söker dig som vill jobba länsövergripande med patienten i centrum, därför är anställningsort och basenhet möjlig att anpassa utifrån dina och våra behov. Hos oss arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, dietister, logopeder, rehabiliteringsassistenter och vårdutvecklare. Vi är nytänkande och kreativa när det gäller att hitta nya lösningar för att leverera vård i världsklass till våra invånare. Låt oss tillsammans utveckla morgondagens rehabiliteringsmedicinska verksamhet i Kalmar län!

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/249

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-04-03
Upplysning om tjänsten

Magnus Hellström, basenhetschef

0480-83269
Upplysning om tjänsten

Stefan Bragsjö, basenhetschef

0490-86627
Upplysning om tjänsten

Vårdförbundet

0480-84000

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30