Sjuksköterska/sektionsledare till Strokeenhet

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Här erbjuds du ett spännande uppdrag som Sektionsledare/Sjuksköterska hos oss på Strokeenheten, Medicinavdelning 6 på Västerviks sjukhus.

Du välkomnas av ett trivsamt och kompetent arbetslag och du blir en viktig del av vårt interdisciplinära team. Vi som arbetar här är stolta över vårt sjukhus och hos oss hittar du det mindre sjukhusets alla fördelar - en vänlig och familjär atmosfär i kombination med effektivitet och stort kunnande. Samarbetsklimatet är mycket gott med prestigelös stämning och med bra kollegialt stöd. Om du vill arbeta på en spännande arbetsplats, med ett positivt socialt klimat och korta kommunikationsvägar, så ska du söka dig till oss!

Du som söker är en person som har ett brinnande intresse av att arbeta med och utveckla nya vårdformer och patient processer och vill bidra till vårt utvecklingsarbete, samtidigt som du månar om en god arbetsmiljö.

I din roll som sektionsledare har du en framträdande roll för utvecklingsarbetet på avdelningen. Du har ett helhetsperspektiv och ser möjligheter framför svårigheter samtidigt som du har en förmåga att motivera och stimulera dina medarbetare i både det dagliga arbetet och i den långsiktiga planeringen. Du arbetar aktivt för att patientens behov styr utvecklingen av verksamheten, vilket innebär att du måste vara flexibel och gilla utmaningar. Du kommer att arbeta nära avdelningschefen och företräda henne när hon inte är på plats. Det är av stor vikt att du har lätt för att samarbeta både inom avdelningen men även med övriga enheter på kliniken och sjukhuset och har en vilja att medverka till en god arbetsmiljö. Du sköter kontakter i syfte att samverka och planera kring patientens behov och utveckling. Som sektionsledare har du en arbetsledande funktion på avdelningen och utgör den samordnande länken i nätverksarbetet.

Avdelningen har patienter inom akut strokevård och neurologi i livets alla skeden och vården omfattar deltagande i såväl behandling, diagnostik, prevention som rehabilitering. Vi har patienter med större övervakningsbehov där det görs tätare kontroller samt patienter med andra symptom som behöver utredas, bedömas och behandlas. Vi arbetar i team där olika yrkesgrupper samverkar runt patienterna. Hos oss har du en mycket betydande roll och är många gånger den kontakt med anhöriga, kommun och övriga yrkesgrupper som behövs för att ge en säker vård, och en trygg hemgång. På avdelningen har vi tillgång till en utskrivningskoordinator som hjälper till med vårdplaneringar och SIP.

Hos oss har du förmånen att kompetensutvecklas och när du börjar får du en anpassad introduktion beroende på dina tidigare erfarenheter, du ges även en variation i arbetstider genom att vi har öppet dygnets alla timmar, året runt.

Vi söker

Till denna tjänst söker vi dig som är Legitimerade Sjuksköterska, gärna med erfarenhet av strokevård eller medicinsk vård.

Du är en person känner dig trygg i din profession och tycker om att ta för dig och lära dig nya saker och att driva processer och utvecklingen framåt. Då det inom strokevården svänger snabbt, både vad det gäller patienternas tillstånd och att arbetsbelastning förändras så ser vi det som viktigt att du har förmågan att arbeta strukturerat och prioritera ditt arbete när detta krävs. Du har en samverkande roll och arbetar mycket i team med flertalet olika professioner så samarbete och god kommunikation ser du som en självklarhet. Du bidrar samtidigt till vår gemensamma arbetsmiljö genom din teamkänsla samt ödmjuka och konstruktiva förhållningssätt.

Vår arbetsplats

Avdelning 6 har 16 vårdplatser varav 10 st från nyår är strokeplatser och 6 st är platser för palliativ vård. Vår avdelning är en av 3 vårdavdelningar på medicinkliniken. Våra vårdplatser fördelas mellan SIA (akutstroke) och strokerehabilitering.  Vi vill att verksamheten ska präglas av ett öppet, positivt och effektivt arbetsklimat där nyckelorden empati, integritet och delaktighet är grundläggande.   

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård. Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/575

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-12-15

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Eva Engborg Jonsson

0490-863 32
Upplysning om tjänsten

Mattias Johansson

0490-861 36

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 6 december 2019 Lämna synpunkter på innehållet