Sjukhuschef - Oskarshamns sjukhus

Region Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en utvecklande roll som sjukhuschef för Oskarshamns sjukhus. Sjukhuset har upprepade gånger rankats som Sveriges bästa mindre sjukhus av tidningen Dagens Medicin. I din roll ansvarar du övergripande för drift, ekonomi och verksamhetsutveckling. Du kommer att spela en viktig roll i det fortsatta arbetet med att utveckla vården, med patienten i fokus, i nära och konstruktiv samverkan med primärvård och kommun. Vi har idag ett pågående och framgångsrikt arbete gällande samverkan som även följs nationellt.

Ditt arbete ska leda till en god och säker vård för patienterna där vår värdegrund ligger i fokus. Vår ambition är att alla chefer har ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att du ska vara ett föredöme som skapar delaktighet, inspirerar och motiverar sin omgivning. Du har personalansvar för sjukhusets verksamhetschefer och sjukhusledningens stab, totalt ca 12 medarbetare. Du är underställd hälso- och sjukvårdsdirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp med ett gemensamt ansvar att utveckla hälso- och sjukvården i hela Kalmar län.

Vi söker

Du har en akademisk examen med inriktning mot hälso- och sjukvård eller annan relevant utbildning. Tidigare chefserfarenhet och god kännedom om sjukvård är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom komplexa organisationer, exempelvis politiskt styrd organisation.

Du är en ledare med en vilja och förmåga att skapa förutsättningar för att möta dagens och morgondagens sjukvård. Du leder genom att delegera och entusiasmera dina medarbetare och får dem att växa i sina roller. Som person är du duktig på att bygga relationer, kommunicera och att samarbeta. Vidare är du en tydlig ledare som är prestigelös och lyhörd för din omgivning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Oskarshamns sjukhus är ett litet sjukhus med snabba beslutsvägar och nära kontakter mellan enheterna. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset ligger nära Oskarshamns centrum och skärgård. Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Hälso- och sjukvårdsförvaltningens uppdrag är att erbjuda invånarna i Kalmar län specialiserad somatisk vård. Vi ansvarar för medicinsk utredning, behandling och omvårdnad som kräver specialiserade insatser. Vår förvaltning består av Länssjukhuset i Kalmar, Oskarshamns sjukhus, Västerviks sjukhus och Diagnostiskt centrum. Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/10

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-01-26

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Johan Rosenqvist, Hälso- och sjukvårdsdirektör

0480-448 106
Upplysning om tjänsten

Larita Vigander, Kommunal

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Åsa Bratt, Läkarföreningen

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Angelika Holmberg, Vision

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Hanna Kristelius, SACO

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Pernilla Petersson, Vårdförbundet

0480-810 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 27 januari 2020 Lämna synpunkter på innehållet