Sjuksköterska Asyl- och flyktinghälsovården

Region Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder DIG möjlighet att bli en del av ett engagerat team som strävar efter att bli Sveriges bästa Asyl- och flyktinghälsovård. Du får vara med om mångkulturella möten i din vardag som ger personlig utveckling, nya perspektiv och stor arbetsglädje. Du kommer till en spännade och omväxlande arbetsplats där du gör hälso-undersökningar på nyanlända. Hälsoundersökningen består av ett individuellt samtal med tolk samt provtagning. I arbetsuppgifterna ingår även administrativt arbete.

Vi söker

Vi söker dig som är leg. sjuksköterska/distriktssköterska och som har ett intresse för att arbeta med människor från andra kulturer. Vi värdesätter erfarenhet från liknande arbete. Du bör också besitta förmågan att arbeta självständigt, vara flexibel och uttrycka dig väl i tal och skrift och ha organisationsförmåga.

Tjänsten kräver att du har körkort B.

Vår arbetsplats

Asyl - och flyktinghälsovården är en länsövergripande verksamhet i Region Kalmar län tillhörande primärvården. Vårt uppdrag är att erbjuda hälsoundersökningar till våra asylsökande, flyktingar, papperslösa och annan invandring. Vi erbjuder också hälsoundervisning till nyanlända samt återsökning av vårdkostnader från Migrationsverket åter till Region Kalmar län.

Samtalsstöd individuellt eller i grupp.

Asyl- och flyktinghälsovården har två mottagningar i länet, en i Hultsfred och en i Kalmar. Hos oss arbetar i dagsläget 20 medarbetare; verksamhetschef, avdelningschef, sjuksköterskor, undersköterskor, handläggare samt medicinska sekreterare som är fördelade på de båda mottagningarna.

Du blir placerad i Kalmar men det kan även bli aktuellt med arbete i Hultsfred om det krävs.

Tjänsten är ett vikariat på 6 månader med möjlighet till förlängning.

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten. Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/218

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Visstidsanställning 3-6 månader

Anställningstid:

t.o.m. 2020-02-29

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-07-13

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Boel Wigren Gustafsson

Avdelningschef

0495-15583
Upplysning om tjänsten

Ann Arvidsson

Verksamhetschef

0495-15580
Upplysning om tjänsten

Elisabeth Olsson, Vårdförbundet

070-2179702
Upplysning om tjänsten

Britt Axelsson, Vårdförbundet

076-1168634

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 14 juli 2019 Lämna synpunkter på innehållet