Sjuksköterska, medicinavdelning

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

På medicinkliniken, avdelning 5, får du ett spännande och stimulerande arbete som sjuksköterska och som nyanställd erbjuder vi generös introduktion under 4-6 veckor med handledning som är anpassad efter dina tidigare erfarenheter. 

Vi på medicinkliniken är extra stolta över att vi tillhör de bättre på hjärtsjukvård, diabetesvård och njursjukvård. Eftersom vi tillhör ett mellanstort sjukhus så har vi en stor bredd på våra patienter. Vi behandlar många olika sjukdomar vilket vi upplever utvecklande och stimulerande. Vi arbetar även med klinikteam inom olika medicinska specialiteter.

Det är viktigt för oss att ha roligt på jobbet och vi värnar om vår trevliga atmosfär där alla är välkomna och uppskattade för den man är.

Som sjuksköterska på avdelningen arbetar man dag, kväll och natt. Som nyutexaminerad sjuksköterska förväntas man inte arbeta natt till att börja med. Vi arbetar i genomsnitt varannan helg och har individuell schemaläggning.

Om du är nyexaminerad sjuksköterska, erbjuder Region Kalmar län ett introduktionsprogram för att öka tryggheten i övergången från utbildning till kliniskt arbete. I programmet ingår träffar för reflektion, hospitering på andra enheter, en mentor samt gemensamma utbildningstillfällen.

Välkommen med din ansökan, Vi ser fram emot att lära känna dig.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser också att du har en god samarbetsförmåga och samtidigt kan arbeta självständigt när arbetet kräver. Är du positiv, flexibel och ansvarstagande kan du vara den vi söker. Vill du dessutom utveckla både verksamheten och dig själv i din egen profession kan avdelning 5 vara platsen för dig. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Medicinavdelning 5 är en allmänmedicinsk avdelning med 16 vårdplatser. Här ger vi vård och omsorg till patienter med sjukdomar inom internmedicin, såsom lungsjukdomar, infektionssjukdomar, endokrinologiska sjukdomar samt hematologiska sjukdomar. Flertalet patienter är jourfall med skiftande besvär. På avdelningen finns specialister i neurologi, reumatologi, hematologi, lungsjukdomar och internmedicinska sjukdomar. Mottagningar för KOL, sömnapné och diabetes är knutet till avdelningen. Vi har även öppenvårdsverksamhet på avdelningen där vi utreder patienter med olika former av skopier, biopsier, operationer, blodprovskontroller och röntgenundersökningar. 

Vi har ett nära samarbete med medicinavdelning 4 där patienter med stroke och hjärtsjukdomar vårdas. Det nära samarbetet gör att du har möjlighet att bredda din kompetens ytterligare och få en stor variation i ditt arbete utifrån dina egna önskemål.  

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/849

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-10-14
Upplysning om tjänsten

Emelie Wester, Avdelningschef

0490-87051
Upplysning om tjänsten

Erik Holmer, Vårdförbundet

0490-86756

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 15 oktober 2022 Lämna synpunkter på innehållet