Sjuksköterska, onkologi

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Som sjuksköterska på onkologen i Västervik arbetar du på en liten enhet där vi stöttar varandra och har ett nära samarbete med varandra i vardagen. Tillsammans med ett team av sjuksköterskor, undersköterska, läkare behandlar vi patienter med exempelvis bröstcancer, prostatacancer, mag/tarmcancer, hjärntumörer och malignt melanom.

Arbetet är patientnära där du möter cancerpatienter och anhöriga, behandlar med cytostatika, antikroppsbehandling samt ger tabletter och injektioner. Vi bedriver även mottagningarbete och erbjuder våra patienter telefonrådgivning via TeleQ.

Vår verksamhet växer och vi behöver därför bli fler. Förutom denna tjänst som sjuksköterska rekryterar vi nu även en undersköterska.
Arbetet är mycket omväxlande och arbetstiden är förlagd dagtid måndag till fredag.

Vi vill att du ska känna en trygghet i din roll hos oss och erbjuder därför en god introduktion och handledning. Vi vet av erfarenhet att patientmöterna är det som gör att du som sjuksköterska skaffar dig den breda kunskapen du behöver vid nästa möte. Att göra hospitisering på Cytostatikamottagningen i Kalmar kan vara till stor hjälp i just antalet patientmöten, detta eftersom mottagningen i Kalmar är större och vi därför har ett större antal patienter dagligen.

Vi deltar i både regionala och nationella nätverk. Vi har en bra säkerhetskultur och framförallt engagerade och kunniga medarbetare. På kliniken arbetar vi mycket i team och vi har roligt på jobbet.

Vi söker

Just nu söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse för onkologisk vård. Vi ser gärna att du vill utveckas i din roll som sjuksköterska och vi ser ett långsiktigt arbete i att erbjuda våra sjuksköterskor chans till fortbildning inom onkologi. Vi arbetar aktivt för att få ta del av de utbildningsanställningar som Region Kalmar län erbjuder. På kliniken har vi veckovisa seminarier där medarbetarna kan göra en kort presentation från olika föredrag, utbildningar, kvalitetsarbeten de varit på.

Vi tycker bemötande är viktigt. Vi vill gärna att du har en fallenhet för att bemöta patienter i olika sinnesstämningar och med olika behov. Att ha ett stort intresse för andra och tänka på hur man kan kunna uppmuntra och vara till nytta för patienten du har framför dig just nu - vad är viktigast för patienten idag? Att alltid sätta patienten i fokus är något vi anser väldigt viktigt och helt nödvändigt för att vi skall nå ett av våra mål - nöjda patienter.

Som person är du lugn och trygg i din roll och vi ser gärna att du har förmåga att prioritera och fatta egna beslut.Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Region Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Vår verksamhetsidé är att ge länets invånare högkvalitativ, patientsäker och nära onkologisk vård.
Onkologiska kliniken och strålningsfysik är sedan januari 2015 en länsklinik med verksamhet vid behandlingsenheten Västerviks sjukhus samt vid Länssjukhuset i Kalmar.

Vi har en mycket välfungerande verksamhet med god ekonomi och det viktigaste av allt - nöjda patienter. Vi har en traditionell organisation i Region Kalmar län utan omorganisation och med korta beslutsvägar. Eftersom vi är en liten enhet har vi möjlighet att själva påverka utvecklingen och vårt arbetssätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

HSF LSK:2019:10

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställd

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansök senast:

2019-02-03

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Anna Askelin

Avdelningschef

0480-410332
Upplysning om tjänsten

Jenny Salebäck

Facklig företrädare Vårdförbundet

0480-448725

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30