Sjuksköterska till demensteamet, Medicinmottagningen.

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Som sjuksköterska på medicinmottagningen ingår du i en arbetsgrupp med läkare, undersköterskor, biomedicinska analytiker, fotterapeuter och medicinska sekreterare.

I den aktuella tjänsten erbjuds du ett utmanande och utvecklande mottagningsarbete där du ansvarar för demensmottagningens arbete och utveckling, ett arbete där du bland annat kommer att arbeta med kvalitets- och registerarbete i SveDem.

Tjänsten innebär både ett mycket självständigt arbete och ett arbete där du som sjuksköterska tillsammans med läkare kommer att utföra utredningar, behandlingar och uppföljningar. Du kommer också att utgöra en stöttande och rådgivande roll både för patienten och dennes anhöriga.

Vidare innebär tjänsten att du kommer att vara en viktig del i demensteamet, vilket i huvudsak består av dig som sjuksköterska, demensläkare och undersköterska, men där det även finns kurator, psykolog och arbetsterapeut att tillgå vid behov. Som sjuksköterska på demensmottagningen kommer du även ha ett nära samarbete med demenssjuksköterskorna i primärvården och personalen ute kommunen.

Att arbeta som sjuksköterska på demensmottagningen innebär även att vara ansiktet utåt i demensvården och att vara en kunskapsspridare genom att föreläsa, handleda och undervisa personal och anhöriga.

Ett arbete på medicinmottagningen innebär frihet under ansvar och möjlighet till personlig kompetensutveckling. Då vi har ett nära samarbete mellan mottagningarna och vårdavdelningarna på medicinkliniken, ges det vid intresse och önskemål möjlighet till att kunna få kombinera sitt arbete på mottagningen med arbete på någon av de tre vårdavdelningarna.

Tjänsten som sjuksköterska på demensmottagningen är mycket omfattande och innebär ett arbete där du både kommer att arbeta kliniskt och med utbildning. Därav kommer du erbjudas en längre och anpassad inskolning utefter dina behov, för att du ska känna dig trygg i ditt arbete som sjuksköterska i demensteamet.

Vi söker

Dig som känner stort engagemang inför mötet med och vården kring våra patienter och deras anhöriga. Dig som sätter patientens bästa i fokus och kan se helheten utan att för den skull missa detaljerna.

Dig som har en god samarbetsförmåga, känner dig trygg i din yrkesroll och kan arbeta självständigt.

Dig som tycker att det är viktigt att bidra till ett positivt arbetsklimat, genom att se möjligheter framför svårigheter, att vara flexibel och hjälpsam.

Fördjupade kunskaper eller erfarenhet av arbete inom demens sjukdomar är meriterande men inget krav, utan vikten kommer vara din personliga lämplighet för arbete i demensvård.

Vår arbetsplats

Hela medicinkliniken består av ca 230 medarbetare med alla professionerna inräknade. Vi är en stor klinik, men med nära samarbete över gränserna. Engagerade medarbetare arbetar varje dag för hög medicinsk kvalité, tillgänglighet och nöjda patienter.

Medicinkliniken på Västerviks sjukhus omfattar tre vårdavdelningar, en njur- och dialysmottagning och två medicinmottagningar där samtliga specialistmottagningar finns representerade. Sjuksköterskebaserade mottagningar finns på alla enheter. Stor kompetens, erfarenhet, engagemang och arbetsglädje kännetecknar vår arbetsplats.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/376

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-08-01
Upplysning om tjänsten

Linda Berggren, rekryterande chef

0490-87055
Upplysning om tjänsten

Jacob Hoffsten, Vårdförbundet

0409-86756

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 2 augusti 2022 Lämna synpunkter på innehållet