Sjuksköterska till Strokeenhet

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Hos oss på Strokeenheten, Medicinavdelning 6, erbjuds du som Sjuksköterska ett spännande och varierande arbete där du ges stora möjligheter att utvecklas inom din profession.

Du välkomnas av ett trivsamt och kompetent arbetslag och du blir en viktig del i det interdisciplinära teamet där dina arbetsuppgifter innebär en stor variation inom akut strokevård och neurologi i livets alla skeden. Arbetet omfattar deltagande i såväl behandling, diagnostik, prevention som rehabilitering. Avdelningen har patienter med större övervakningsbehov där det görs tätare kontroller samt patienter med andra symptom som behöver utredas, bedömas och behandlas. Vi arbetar i team där olika yrkesgrupper samverkar runt patienterna. I dessa ingår förutom Läkare, Neurologer, Sjuksköterskor och Undersköterskor även Arbetsterapeuter, Sjukgymnaster och Logopeder. Vid behov kopplar vi även in Dietist, Kurator eller Psykolog. Hos oss har du en mycket betydande roll och är många gånger den kontakt med anhöriga, kommun och övriga yrkesgrupper som behövs för att ge en säker vård, och en trygg hemgång. På avdelningen har vi tillgång till en utskrivningskoordinator som hjälper till med vårdplaneringar och SIP.

Hos oss har du förmånen att kompetensutvecklas och när du börjar får du en anpassad introduktion beroende på dina tidigare erfarenheter och är du nyutbildad deltar du även i vårt fördjupade introduktionsprogram för nyutexaminerade Sjuksköterskor som pågår under ditt första år hos oss. I programmet ingår både praktiskt träning, teori samt grupphandledning. Du kommer också tilldelas en mentor i form av en erfaren Sjuksköterskekollega som finns till stöd det första året.

För att bredda din kompetens ytterligare erbjuder vi dig även en webbaserad stroke utbildning som löper över 1 år och ger dig 3 högskolepoäng.

Både du som är erfaren sjuksköterska och du som är ny i din yrkesroll bidrar till vår verksamhet. Hos oss får du en variation i arbetstider genom att vi har öppet dygnets alla timmar, året runt.

Vi söker

Till denna tjänst söker vi dig som är Legitimerade Sjuksköterska, gärna med erfarenhet av strokevård eller medicinsk vård.

Du är en person känner dig trygg i din profession och tycker om att ta för dig och lära dig nya saker. Då det inom strokevården svänger snabbt, både vad det gäller patienternas tillstånd och att arbetsbelastning förändras så ser vi det som viktigt att du har förmågan att arbeta strukturerat och prioritera ditt arbete när detta krävs. Vi arbetar tätt i team med flertalet olika professioner så samarbete och god kommunikation ser du som en självklarhet. Du bidrar till vår gemensamma arbetsmiljö genom din teamkänsla samt ödmjuka och konstruktiva förhållningssätt.

Vår arbetsplats

Avdelning 6 har 16 vårdplatser varav 10 st från nyår är strokeplatser och 6 st är platser för palliativ vård. Vår avdelning är en av 3 vårdavdelningar på medicinkliniken. Våra vårdplatser fördelas mellan SIA (akutstroke) och strokerehabilitering. 
Vi vill att verksamheten ska präglas av ett öppet, positivt och effektivt arbetsklimat där nyckelorden empati, integritet och delaktighet är grundläggande.      

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård. Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/467

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid/Deltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-12-15

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Eva Engborg Jonsson

0490-863 32
Upplysning om tjänsten

Mattias Johansson

0490-861 36

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 14 december 2019 Lämna synpunkter på innehållet