Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Sjuksköterska, vuxenpsykiatrisk heldygnsvård

Psykiatriförvaltningen

Vi söker nu leg sjuksköterska till vuxenpsykiatriska heldygnsvården och rättspsykiatrin i Västervik. 

Vår arbetsplats

Vuxenpsykiatri norr och rättspsykiatrin befinner sig i ett spännande utvecklingsskede och vi bygger för närvarande ett nytt psykiatrihus mitt på sjukhusområdet. Under år 2025 kommer vi flytta in i det nya psykiatrihuset och samla all vuxenpsykiatri och rättspsykiatri i samma byggnad. Vi kommer då bland annat återöppna en andra rättspsykiatrisk avdelning med 12 vårdplatser. Vi vill vara väl förberedda för denna utökning och förändring av verksamheten varvid vi nu söker sjuksköterska som vill jobba inom heldygnsvården eller rättspsykiatrin.

Vi erbjuder

En utvecklade arbetsplats där du som sjuksköterska inom heldygnsvården och rättspsykiatrin har en arbetsledande funktion i omvårdnadsarbetet. Vi har en patientfokuserad verksamhet med hög kvalitet och säkerhet där du har ett nära samarbete med dina sjuksköterskekollegor, läkare, skötare, kuratorer, psykologer och medicinska sekreterare.

För att du ska lära känna organisationen, arbetsplatsen och dina kollegor erbjuder vi dels sedvanlig introduktion och handledning, men även en fördjupad bas- och introduktionsutbildning inklusive TERMA utbildning och säkerhetskunskap.

Du möter patienter med skiftande diagnoser, tillstånd och behov vilket gör att arbetet blir omväxlande och utvecklande. I dina arbetsuppgifter ingår medicinhantering, psykiatrisk omvårdnad och bedömning, stödjande samtal, telefonrådgivning och dokumentation.

Du kommer att samverka med flera aktörer, bland annat kommunernas psykiatri och våra psykiatriska öppenvårdsmottagningar.

Inom verksamhet finns som sjuksköterska möjlighet till avgränsade uppdrag inom befintlig tjänst, till exempel arbete med ECT och rTMS. Du erbjuds även kontinuerlig handledning. Vi strävar efter en hög andel specialistsjuksköterskor inom psykiatri och erbjuder även möjlighet att vidareutbilda sig på betald arbetstid i så kallad utbildningstjänst. Vi har förmåner som flextid, friskvårdsbidrag och extra semesterdagar när du har fyllt 40 år och 50 år.

Vi erbjuder möjligheter att anpassa arbetstiderna till dina individuella behov och önskemål. Tjänstgöring sker dag, kväll, natt samt helg. 

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som trivs med ett omväxlande arbete. Vi ser gärna att du är ansvarsfull och lösningsfokuserad samt att du är bra på att samarbeta både internt och externt. Tidigare arbetserfarenhet från psykiatri, behandlingshem eller liknande verksamhet är meriterande.

Rollen kräver att du är trygg i dig själv, kan vara tydlig i din kommunikation och kunna ge patienter ett lågaffektivt bemötande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Vi intervjuar löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan så snart du kan. 

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård och behandling för vuxna, barn och ungdomar.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/68

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-04-09
Upplysning om tjänsten

Martina Andersson-Stoltz, avdelningschef avd 21

0490-86494
Upplysning om tjänsten

Anneli Hallgren, avdelningschef avd 23

0490-86313
Upplysning om tjänsten

Morgan Johansson, avdelningschef rättspsykiatrin

0490-86458
Upplysning om tjänsten

Matilda Ackrell, avdelningschef avd 24

0490-87373
Upplysning om tjänsten

Lotta Spårenschöld, Vårdförbundet

0490-87497

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30