Sjuksköterska

Diagnostiskt centrum

Vi erbjuder

Välkommen att arbeta som sjuksköterska på Klinisk kemi och transfusionsmedicin vid Västerviks sjukhus.

Vi erbjuder ett stimulerande och varierande arbete där du får fördjupad kunskap genom kompetensutveckling och karriärmöjligheter genom ökat ansvar. Vår verksamhet omfattar provtagning till laboratorieverksamhet på klinisk kemi, samt på transfusionsmedicin och tappning. Detta ger dig möjlighet till speciell kompetens inom transfusionsmedicin och stimulerande möten med kollegor, patienter och blodgivare.

Du arbetar dagtid vardagar med att trygga blodförsörjningen i Region Kalmar län på vår blodcentral. Två gånger i månaden har vi senarelagt tappningstur (9-18) samt 2 gånger per månad tappningstur vid vår filial i Vimmerby. Arbetet innebär att alltid jobba strukturerat enligt GMP (Good Manufacturing Practice) och verksamhetens uppsatta mål med givaren i fokus. Dina huvudsakliga uppgifter är: 

  • Välkomna och ta emot blodgivare
  • Informera och intervjua blodgivare
  • Tappa blodgivare
  • Boka/avboka blodgivare
  • Rekrytera blodgivare
  • Ta blodprover
  • Självständig bedöma blodgivares hälsa och lämplighet

Anställningen är ett vikariat på ca 6 månader med möjlighet till tillsvidareanställning.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Du bör vara nyfiken och vilja lära dig mer om transfusionsmedicin och blodgivning. Du är engagerad, tar initiativ och bidrar till att utveckla verksamheten. Vi ser gärna att Du har arbetslivserfarenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B-körkort är meriterande.

Vår arbetsplats

Avdelningen för klinisk kemi och transfusionsmedicin i Västervik är ett av tre ackrediterade laboratorier inom basenheten Klinisk kemi och transfusionsmedicin i Kalmar län.

Hos oss får du utvecklas och arbeta med kompetenta och engagerade medarbetare och ta ansvar för att nå goda resultat. Vi arbetar med moderna metoder och ett ständigt förbättringsarbete. Arbetsglädje och gemenskap är viktiga för oss.

Västervik – ”Skärgårdsstaden i Småland” ligger längs kusten i norra Kalmar län. Kommunen erbjuder trevliga boendemiljöer, varierat och starkt näringsliv, vacker skärgård samt ett rikt kultur- och friluftsliv. Västervik är dessutom en populär turistort under sommaren, med campingliv, väl besökt båthamn, trevliga uteserveringar och visfestivaler mm.

  Västerviks sjukhus är ett mellanstort sjukhus med snabba beslutsvägar och nära kontakt mellan enheterna. 2017 utsågs Västerviks sjukhus till bästa mellanstora sjukhuset i landet av Dagens Medicin.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/738

Placering/enhet:

Diagnostiskt centrum

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-02-02

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Emma Simonsson, avdelningschef

0490-861 04
Upplysning om tjänsten

Cecilia Ohlsén, Vårdförbundet

0490-861 00

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30