Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Sjuksköterska/Distriktsköterska till Esplanadens HC

Primärvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Som sjuksköterska på vår hälsocentral får du en varierande arbetsvecka med sjukvårdsrådgivning per telefon varvat med patientnära arbete. Vi möter våra patienter via distriktssköterskemottagning eller våra olika sjuksköterskeledda mottagningar där vi; vaccinerar, stöttar vid tobaksavvänjning eller livsstilsförändringar, följer upp diabetes, astma, inkontinens, hypertoni eller demens, håller i planering vid längre sjukskrivningar eller är kontaktperson för patienter som vårdas via hemsjukvården. Nytt för denna höst är att vi kommer att påbörja riktade hälsosamtal. Det finns behov av en sjuksköterska som är intresserad av att arbeta med dessa.

Vi erbjuder nu en tillsvidareanställning som sjuksköterska/distriktssköterska hos oss här på Esplanadens hälsocentral. Arbetstiden är förlagd måndag till fredag dagtid, med viss tjänstgöring på primärvårdsjouren som är förlagd i våra lokaler under kvällar och helger. 

Om du har en specialitet eller intresseområde inom vårt uppdrag försöker vi såklart anpassa ditt arbete efter det. Du erbjuds den kompetensutveckling som du och verksamheten behöver.

På vår arbetsplats finns goda möjligheter att påverka din arbetstid och vi prioriterar att anpassa ditt schema så att det fungerar för just dig och just nu. Det finns även möjlighet att ändra ditt schema om ditt liv förändras och du framöver behöver andra arbetstider.

Vi söker

Dig som är intresserad av människorna du möter och mån om att sätta patienten först. För att trivas med arbetet på en hälsocentral behöver du vara någon som uppskattar det fina i att få följa människor i livets alla skeden. Jobbar du som bäst i en verksamhet där du får följa upp patienterna och möta dem igen? Då kanske du är precis den vi söker just nu. Ta chansen och skicka in din ansökan hit till oss!

För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård och uppskattar särskilt om du tidigare har arbetat inom primärvård. Just nu söker vi särskilt efter någon med kunskaper inom diabetes, hypertoni och hjärtsjukdomar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Rekrytering sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Provanställning kan komma att bli aktuell.

Vår arbetsplats

Esplanadens hälsocentral är Västerviks största hälsocentral med en mångfacetterad personal med bred kompetens. Vi har olika bakgrunder och erfarenheter och talar tillsammans räknat många olika språk. Här accepterar vi varandras olikheter och ser dessa som en styrka hos oss som grupp. Vi är måna om att ha en god arbetsmiljö där alla känner sig välkomna och stolta över att vi tillsammans gör vårt bästa för patienterna vi dagligen möter. Vi har förmånen att ha en god bemanning och tillgänglighet.

Vi är positiva till kompetensutveckling och engagemang. Det innebär att det finns goda möjligheter till hospitering och vidareutbildning inom ramarna för verksamheten. Vi driver ett ständigt utvecklingsarbete/förbättringsarbete och som medarbetare har du möjlighet att påverka ditt arbete och arbetssituation. Du erbjuds även regelbundna yrkesträffar. Sjuksköterskegruppen består idag av 12 medarbetare som ofta arbetar självständigt men även samarbetar inom arbetsgruppen och tillsammans med våra andra professioner. Vi har gemensamma utvecklingsdagar årligen för att främja samverkan mellan yrkesgrupper och för att utvecklas tillsammans.

Välkommen med din ansökan!

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/308

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-04-09
Upplysning om tjänsten

Katja Fridsta

0490-86792
Upplysning om tjänsten

Mari Eklind

0492-17855

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30