Sjuksköterskor till BUP-mottagningen Kalmar/Oskarshamn

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Vill du vara med och utveckla barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, i Kalmar län?

Då kan vi erbjuda dig ett stimulerande och utvecklande arbete som sjuksköterska på BUP Kalmar och Oskarshamn. Hos oss får du ett jobb som ger mycket tillbaka. Du blir en del av ett tvärprofessionellt team med läkare, psykologer, sjuksköterskor, socionomer, arbetsterapeuter, sjukgymnaster och sekreterare. Du kommer självständigt och i teamet arbeta med medicinuppföljningar, individuell behandling, familjebehandling, föräldrautbildning och vårdplanering för de barn och unga som söker sig till oss. Sökorsak kan vara ångest, nedstämdhet eller beteendeproblematik. Fokus kommer att ligga på hälsa och hälsobefrämjande insatser. I din roll är samverkan med skola, socialtjänst och vårdgrannar viktiga delar.

BUP befinner sig just nu i en förändring. En ökning av den psykiska ohälsan bland barn och ungdomar har under de senaste åren inneburit ett stort söktryck, såväl i Kalmar län som i hela landet. Därför pågår nu ett förändrings- och förbättringsarbete för att minska väntetider och öka kvaliteten på de insatser som görs. Under våren påbörjar vi ett nytt arbetssätt inom vårdbedömning med hjälp av triageringsverktyget BCFPI (Brief Child and Family Phone Interview). De flesta sjuksköterskorna på mottagningen kommer att arbeta med detta ungefär 50 procent av sin tjänst. Då arbetssättet är under utveckling innebär det att vara med att införa och utveckla det hela.

I tjänsten finns goda möjligheter för fortbildning och kompetensutveckling. Vi har förmåner som flextid, friskvårdsbidrag och extra semesterdagar när du har fyllt 40 år och 50 år.

Vi söker

Du som söker är legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning inom psykiatri. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kliniskt arbete med barn, ungdomar och deras familjer. Har du en steg 1-utbildning i psykoterapi är det en fördel. Du är en engagerad person med stort intresse för utveckling och lärande. Du ser värdet av ett gott samarbete och trivs med att dela med dig och ta emot nya kunskaper och erfarenheter. Ditt engagemang och din inställning bidrar till ett bra arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa behandlingskvalitet för våra patienter. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

B-körkort krävs.

Vår arbetsplats

Barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, i Kalmar län har mottagningar i Kalmar, Oskarshamn, Västervik och Vimmerby. På mottagningarna i Kalmar och Oskarshamn är vi 53 medarbetare som under ett år möter ungefär 2300 barn, ungdomar och deras familjer. Du kommer eventuellt att fördela din arbetstid mellan båda dessa. I vilken utsträckning detta görs kommer vi gemensamt överens om. På båda orterna ligger mottagningarna centralt med gångavstånd till buss- och tågförbindelser. BUP i Oskarshamn kommer från och med november att, tillsammans med vuxenpsykiatrin, finnas i helt nybyggda lokaler i nära anslutning till sjukhuset i Oskarshamn.

BUP ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen är vi totalt 600 medarbetare som arbetar med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård. Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/522

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Deltid 100 % Vardagar 8-16:30

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-11-10

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Ingela Liljekvist

0480-831 95
Upplysning om tjänsten

Magnus Jönsson

0480-44 84 88
Upplysning om tjänsten

Ann-Sofie Hultgren, sjuksköterska

0480-44 84 90

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 11 november 2019 Lämna synpunkter på innehållet