Skötare Vuxenpsykiatrin

Psykiatriförvaltningen

Vi söker nu dig som vill bli vår nya kollega på avdelning 21 inom vuxenpsykiatriska heldygnsvården i Västervik. 

Vi erbjuder

Som skötare arbetar du nära patienten med bland annat basal omvårdnad, observationer och dokumentation. Du möter patienter med skiftande diagnoser, tillstånd och behov vilket gör att arbetet blir omväxlande och utvecklande.

Du är en del av ett team där olika yrkeskategorier finns representerade såsom läkare, sjuksköterska, kurator och psykolog. Du kommer att samverka med flera aktörer, bland annat kommunens psykiatri, psykiatrisk rehabilitering och psykiatriska öppenvårdsmottagningar.

Vi erbjuder internutbildningar såsom TERMA-bemötandeutbildning och psyk e-bas. Du erbjuds även kontinuerlig handledning. Vi har förmåner som flextid, friskvårdsbidrag och extra semesterdagar när du har fyllt 40 år och 50 år.

Tjänstgöring sker dag, kväll, natt samt helg. 

Vi söker

Du är utbildad skötare eller undersköterska alternativt har en utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare arbetserfarenhet från psykiatri, behandlingshem eller liknande verksamhet är meriterande.

Rollen kräver att du är trygg i dig själv och i din roll samt att du har god samarbetsförmåga. Du behöver vara tydlig i din kommunikation och kunna ge patienter ett lågaffektivt bemötande.

Du trivs med ett omväxlande arbete, är flexibel i ditt arbetssätt och kan lätt anpassa dig till ändrade omständigheter.

Vår arbetsplats

Avdelning 21 är en akut-och behandlingsavdelning. Främst vårdas patienter enligt LPT (Lagen om psykiatrisk tvångsvård) på avdelningen, men även patienter med missbruksproblematik som är i behov av vård och avgiftning vårdas här. Patienter vårdas även på frivilliga grunder. 

Inom vuxenpsykiatri norr och Rättspsykiatrin befinner vi oss i ett mycket spännande och expansivt utvecklingsskede där byggnationen av vårt nya psykiatrihus pågår. Vi beräknas flytta in i våra nya lokaler under våren 2025. Det nya psykiatrihuset förbättrar vårdmiljön samt höjer patientsäkerheten och innebär samtidigt att vi medarbetare får en bättre arbetsmiljö.

Vi kommer under närmaste åren fylla på med många medarbetare och bland annat kommer vi återöppna en av våra rättspsykiatriska vårdavdelningar. Vi erbjuder alla våra nyanställda medarbetare en fördjupad introduktionsutbildning och regelbunden kompetenspåfyllnad.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård och behandling för vuxna, barn och ungdomar.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/793

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-10-02
Upplysning om tjänsten

Martina Andersson-Stoltz

0490-86494
Upplysning om tjänsten

Enisa Rakovic, Kommunal

0490-86333

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30