Specialistläkare - diabetologi/endokrinologi

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder Dig en plats i vårt team som specialist i diabetologi/endokrinologi till vår sektion. Diabetes och endokrinsektionen har fem specialistläkare som tillsammans med övrig kompetent personal utgör ett mycket väl fungerande team. Senaste åren har sektionen satsat brett på förbättringsarbeten inom såväl endokrinologi som diabetologi vilket bland annat påtagligt förbättrat våra resultat avseende diabetesvården. Du har möjligheter att delta i eller bedriva egen forskning.

Vi söker

Vi söker dig som är specialist inom diabetologi/endokrinologi. Erfarenhet av undervisning, forskning samt medicinskt utvecklingsarbete är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga. Specialistläkare som uppfyller kriterier för överläkartjänst på Länssjukhuset erbjuds sådan tjänst. I arbetsuppgifterna ingår deltagande i jourer utifrån kvalifikation.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Region Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Medicinkliniken är den största kliniken på länssjukhuset med runt 350 anställda. Här bedrivs specialiserad vård inom samtliga medicinska subspecialiteter. Sektionen ansvarar för avancerad endokrinologi där tyroideasjukdomar är den dominerande diagnosgruppen. Sektionen ansvarar också för vården av ca 750 personer med diabetes, främst typ 1, där många använder insulinpump och/eller sensorbaserad glukosmätning. Teamarbetet kring dessa patienter involverar såväl sektionens egen personal som dietist och kurator. Unikt för sektionen är också en egen podiater. Sektionen har också en sjuksköterskebaserad mottagning för uppföljning av tyreoideapatienter samt mottagning för endokrina belastningar och utredningar. Vid behov av inneliggande vård finns ett antal vårdplatser tillgängliga. Såväl på sektionen som på kliniken bedrivs forskning och utveckling.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

HSF LSK:2019:14

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställd

Anställningstid:

Tillsvidareanställd

Sysselsättningsgrad:

Heltid

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-03-17

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Andreas Hurve

Basenhetschef

0480-81633
Upplysning om tjänsten

Anja Fagerström

Facklig företrädare Läkarföreningen

0480-81000 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 18 mars 2019 Lämna synpunkter på innehållet