Specialistläkare - Kardiologisk interventionist

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en roll som specialist i kardiologi med coronarangiografi/PCI-kompetens eller intresse för ovanstående verksamhet med möjlighet till vidareutbildning finns möjligheter till att utveckla din kompetens inom interventionell kardiologi på länssjukhusnivå. Vid enheten görs cirka 1 400 angiografier och 700 PCI årligen. Sjukhuset ansvarar för länets vård av akut ischemisk hjärtsjukdom, vilket innefattar 24 timmars beredskapsverksamhet. Hjärtsektionen har för närvarande två kardiologer med PCI-kompetens samt ytterligare en under utbildning. Du kommer dessutom att ingå i ett team av ytterligare tio specialister i kardiologi samt två stycken ST-läkare. 

Varför flytta till Kalmar? Kalmar länssjukhus är ett lagom stort och välfungerande sjukhus med goda resultat. Kalmar har den lilla stadens personliga charm, men erbjuder den stora stadens möjligheter. Kalmar har i flera år blivit utnämnd till Sveriges sommarstad. I Kalmar har du nära till Öland, kust, stränder, kulturhistorisk miljö och naturupplevelser.

Vi söker

Vi söker en specialist i kardiologi med coronarangiografi/PCI-kompetens alternativt intresse för coronarangiografi/PCI-verksamhet för vidareutbildning. Även ST-läkare inom invärtesmedicin med ovanstående intresseområde är intressant för oss. Erfarenhet av undervisning, forskning samt medicinskt utvecklingsarbete är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga. Specialistläkare som uppfyller kriterier för överläkartjänst på Länssjukhuset erbjuds överläkartjänst. I arbetsuppgifterna ingår deltagande i jourer utifrån kvalifikation.

Vår arbetsplats

Medicinkliniken är den största kliniken på länssjukhuset med runt 350 anställda. Här bedrivs specialiserad vård inom samtliga medicinska subspecialiteter. Kardiologisektionen erbjuder allmän hjärtsjukvård till cirka 120 000 invånare i närområdet och för ischemisk hjärtsjukdom till Kalmar läns 235 000 invånare. Inom den kardiologiska verksamheten finns ICD-terapi, pacemakers inklusive CRT-system, arbetsprov och ekokardiografi inklusive TEE.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet. Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/553

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-01-06

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Andreas Hurve

0480-816 33
Upplysning om tjänsten

Åsa Bratt, Läkarföreningen

0480-81000 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 7 januari 2020 Lämna synpunkter på innehållet