Specialistläkare barnmedicin/barnpsykiatri, Habilitering

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Habiliteringen vänder sig till individer med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som intellektuell funktionsnedsättning, rörelsehinder eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Som specialistläkare på Habiliteringen arbetar du med en patientgrupp bestående av barn med neuropsykiatriska funktionshinder såsom autism.

Vår arbetsplats kännetecknas av ett starkt teamarbete då vi arbetar i tvärprofessionellt team som tillsammans ger och samordnar insatser utifrån varje individs specifika behov, egna mål och förutsättningar. Vi samarbetar med flera andra enheter så som skola, socialförvaltningen och även andra kliniker på Länssjukhuset, bland andra barnklinik, BUP, ögon, öron m.fl. I din roll möter du barn och deras familjer/nätverk för medicinsk anamnes och undersökning, för utredning av bakomliggande orsaker till funktionshindret och för medicinsk behandling av sömnstörningar och beteendeproblematik. En viktig del av arbetet innebär att informera familjen och barnets nätverk om funktionshindret och dess konsekvenser, och om barnets specifika behov.

Habiliteringen är organiserad i flera olika team; dels beroende på ålder såsom småbarnsteam, skolbarnsteam och vuxenteam och dels beroende på funktionshinder/behov såsom Autismteam. Vi har även ett remissteam. Du ansvarar i första hand för autismteamets patienter, vid intresse finns möjlighet att delta i andra team.

I Autismteamet arbetar läkare, specialpedagog, psykolog, kurator, logoped, medicinsk sekreterare, arbetsterapeut och psykolog. Autismteamets arbete består delvis av gruppverksamhet med information och handledning till familjerna och delvis av mottagningsverksamhet med enskilda patienter.

Vi ser positivt på vidareutveckling och intresse för att ta del av aktuell forskning och utveckling. Inom verksamheten är det viktigt att vara öppen för att ompröva sitt arbetssätt om så behövs. Vi erbjuder fortlöpande kompetensutveckling genom specifik utbildning angående målgruppen.

Vi arbetar dagtid, måndag-fredag.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad läkare, specialiserad inom Barnneurologi, Barnmedicin eller Barnpsykiatri. Erfarenhet krävs av medicinering för beteendestörningar, sömnstörningar, hyperaktivitet etc. Du har behörighet att skriva ut centralstimulantia. Eftersom dina huvudsakliga arbetsuppgifter inbegriper barn med funktionhinder är det viktigt att du har ett särskilt intresse inom området. Du bör ha intresse för att kunna stötta barn och dess familj/nätverk under flera års kontinuerliga kontakter.

Eftersom arbetet till stor del handlar om teamarbete är samarbetsförmåga en viktig egenskap såväl som att kunna formulera sig väl i tal och skrift. Pedagogisk förmåga är också mycket värdefullt. 

Meriterande är erfarenhet från arbete med Neuropsykiatrisk problematik.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Habiliteringen är en specialistverksamhet som ger stöd till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar och deras anhöriga. Habiliteringen södra Kalmar län omfattar; Habiliteringen Kalmar, Rehabiliteringsenheten vuxenpsykiatrin Kalmar och Tolkcentralen för döva och hörselskadade Kalmar. Vårt upptagningsområde är kommunerna Borgholm, Emmaboda, Kalmar, Nybro, Mörbylånga och Torsås. Hos oss arbetar runt 60 personer tvärprofessionellt inom yrkesprofessionerna arbetsterapeut, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjukgymnast/fysioterapeut, sjuksköterska, specialpedagog, medicinsk sekreterare, projektkoordinator, handledare.


Habiliteringens läkare samarbetar nära med Barn- och ungdomsklinikens läkare och vissa möten och fortbildningsinsatser är gemensamma. ST-läkare under utbildning inom barnmedicin och barnpsykiatri har delar av sin tjänstgöring på habiliteringen.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/800

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-12-31
Upplysning om tjänsten

Lena Nordström Hellberg, Basenhetschef

0480-83253
Upplysning om tjänsten

Maria Öreberg, Medicinsk ansvarig överläkare

0480-81092
Upplysning om tjänsten

Peter Baeck, Läkarföreningen

0480-84302

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 1 januari 2023 Lämna synpunkter på innehållet