Specialistläkare Fysiologiska kliniken

Diagnostiskt centrum

Vi erbjuder

Fysiologiska kliniken i Kalmar söker en specialistläkare inom klinisk fysiologi. Hos oss erbjuds du ett varierande och spännande arbete. Vi är en liten klinik med ca 30 medarbetare. Vi är en arbetsgrupp med positiv anda som värdesätter gott samarbete mellan yrkesgrupperna.

På kliniken bedrivs bred funktionell diagnostik inom ett flertal organområden. Hjärtdiagnostik dominerar med bland annat hjärtultraljud, arbetsprov, ergospirometri, långtids-EKG och myokardscintigrafi. Kärldiagnostik är också en betydande del av vår verksamhet med bland annat halskärlsdoppler, njurdoppler, venöst ultraljud samt perifer tryckmätning. Utöver detta gör vi även lungfunktionsundersökningar, urodynamik, neurografier samt EEG. Övriga nuklearmedicinska undersökningar ingår också i vårt uppdrag. Vi har två SPECT/CT-kameror.

Om du är intresserad eller redan har kunskap inom MR-hjärta, så finns det möjlighet att jobba med detta tillsammans med radiologen.

Du får dessutom möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med kollegor och patienter samt genom handledning av medicinstuderande och randande läkare.

Vi erbjuder dig en möjlighet till forskning inom din tjänst om du redan har ett pågående forskningsprojekt.

Vi söker

Vi söker i fösta hand specialist inom klinisk fysiologi men kardiolog med erfarenhet inom klinisk fysiologi är också av intresse.

Vi söker dig som vill ha ett omväxlande arbete på en klinik som har det mellanstora sjukhusets alla fördelar av både bredd och spets.

Förutom uppfyllda krav för ansökan önskar vi att du, liksom övriga medarbetare, är kvalitetsinriktad, utvecklingsorienterad och patientfokuserad. Som person tror vi att du är engagerad och driven i ditt arbete. Du har en god analytisk förmåga med en stark ansvarskänsla. Du vill vara med och bidra till vårt team där vi utvecklas tillsammans. Vi är en liten klinik där ett nära och gott samarbete mellan yrkesgrupperna är det som gör att vi lyckas varje dag. Vi sätter värde på flexibilitet och kommunikativ förmåga.

Kunskapsöverföring inom kliniken är en viktig del och därför ingår handledning av ST-läkare och biomedicinska analytiker.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi tillämpar löpande rekrytering - så välkommen in med din ansökan redan idag! 

Vår arbetsplats

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/935

Placering/enhet:

Diagnostiskt centrum

Anställningsform:

Tillsvidare anställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-12-05
Upplysning om tjänsten

Edyta Johansson, Basenhetschef

0480-84304
Upplysning om tjänsten

Johan Karlsson, Läkarföreningen

0480-448828

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 6 december 2022 Lämna synpunkter på innehållet