Specialistläkare, Radiologiska kliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder arbete inom allmänradiologisk verksamhet med goda möjligheter till nischning inom område som intresserar dig. På kliniken bedrivs dygnet runt-verksamhet med jour på natten. Från kl. 22.00-07.00 har vi på läkarsidan en beredskap för nödvändiga interventioner. Normalt ingår jourtjänstgöring i tjänsten som primärjour/bakjour. Vid jourtjänstgöring bör du behärska vanliga dräninläggningar som nefrostomier, pleuradrän och abscessdrän samt övriga vanligt förekommande akuta bedömningar. Vi erbjuder rondarbete inklusive multidisciplinär konferens. Vi är en del av Linköpings universitet och decentraliserad läkarutbildning är förlagd till Kalmar. Vi har ambitionen att höja vår akademiska nivå och kan erbjuda upp till 20% forskningstid. Det är troligt att vi inom en 5-årsperiod kommer starta upp PET-verksamhet. Det finns planer på större utbyggnad av befintliga lokaler. I denna expansiva miljö har vi behov av dig som specialist i radiologi eller bild- och funktionsmedicin. Vi tycker att kvalitet är viktigt och arbetar för att hitta balans i våra arbetssätt. Idag tillämpar vi i hög utsträckning dubbelgranskning. Vi samarbetar med TMC för jourgranskning och elektiv granskning. Samtliga fastanställda har arbetsstation i hemmet och vi är öppna för att våra läkare arbetar hemifrån på regelbunden bas.

Samarbetet i Sydöstra sjukvårdsregionen skall också betonas där vi tillsammans driver vad vi kallar för organnätverk i syfte att i framtiden kunna tillhandahålla högre spetskompetens till alla invånare. Genom att organansvariga träffas kan vi höja kompetensen och skapa samsyn i utredningarna. Du kommer uppmuntras att delta i förbättringsarbete där Landstingets strategi 'Varje dag lite bättre, kraften hos många' har varit betydelsefull för den gynnsamma utveckling som kliniken haft senaste åren. Vi har flera duktiga ST-läkare där du kommer att ha en betydelsefull roll i dess dagliga handledning.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad läkare, specialist i bild- och funktionsmedicin eller radiologi. Du har lätt för att samarbeta och bidrar med din kompetens och arbetsglädje i teamet. Du är positiv till förändring och vill vara med och utveckla kliniken. Du har ett genuint intresse för medmänniskor med patienten i fokus. Meriterande är MR-kompetens, CEUS-kompetens, CT- och ultraljudsvägledd biopsikompetens. Du bör behärska dräninläggning enligt ovan. Vi kommer att hantera ansökningar löpande och ser därför gärna att du ansöker eller kontaktar oss innan sista ansökningsdag.

Vår arbetsplats

Region Kalmar län har anledning att vara stolt över sina resultat. Vi ligger regelbundet högt i förtroendemätningar och i Dagens Medicins rankingar återfinns regionens tre sjukhus bland landets bästa i sina kategorier. Regionen är välskött och ledningen har god dialog med politiken. På Länssjukhusets radiologiska klinik finner du en läkargrupp med stor samlad erfarenhet och bredd i kompetenserna. Vi har haft en bra föryngring och flera kompetenta utbildningsläkare är på god väg i ST. Vi är en klinik som har modern utrustning med bland annat en 1,5 T och en 3T MR-kamera, tre CT, fyra skelett/lunglab, fem ultraljud och en interventionell verksamhet på hög nivå i en toppmodern hybridsal. Mammografienheten är en del av kliniken och vi har två ST-läkare som har inriktning mot bröstradiologi.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet. Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/106

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-06-16

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Björn Forsberg, Verksamhetschef

Verksamhetshef

0480-813 38
Upplysning om tjänsten

Johan Krantz, Avdelningschef

Avdelningschef

0480-811 18
Upplysning om tjänsten

Mårten Forssén, Läkarföreningen

0480-448078

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 17 juni 2019 Lämna synpunkter på innehållet