Specialistläkare/överläkare inom obstetrik/gynekologi

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Kvinnokliniken erbjuder nu en tjänst som specialistläkare/överläkare i en läkargrupp full med kompetens och engagemang. Vi har ett processinriktad arbetssätt och arbetar i team tillsammans med barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare för att tillsammans möta våra patienter. Kvinnokliniken befinner sig i en expansiv utvecklingsfas och strävar efter koordinatorer på förlossningen, som är erfarna barnmorskor, dygnet runt för en patientsäker vård men också för en trygg arbetsmiljö för alla medarbetare. Beroende på din kompetens kommer du att ha varierade arbetsuppgifter där du kommer att arbeta på obstetriska mottagningen, S-MVC, BB, förlossning, gynmottagning, dagbakjour och mödravården. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på kvinnokliniken i Kalmar. Jour och bakjour ingår (beroende på din kompetens). 

Vi söker

Vi söker nu dig som vi komplettera vår välfungerande läkargrupp på Kvinnokliniken i Kalmar. Du är specialistläkare eller överläkare med obstetrisk eller gynekologisk inriktning. Vi ser gärna att du har arbetat med obstetrisk inriktning ett par år. Du kommer ingå i jourverksamheten och därför ser vi gärna att du har kompetens inom detta. Är du överläkare förväntar vi oss att du även arbetar bakjour. 

Du kommer att ingå i ett ansvarstagande och trevlig arbetsgrupp och därför är det viktigt för oss att du är professionell i ditt yrke, är tillmötesgående i ditt bemötande och har en förmåga att driva ditt arbete framåt tillsammans med dina kollegor. 

Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet. 

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vår arbetsplats

På Kvinnokliniken arbetar drygt 200 medarbetare. Kliniken består av Mödrahälsovård, Obstetrik och Gynekologi. Vi arbetar med förlossnings- och BB-vård, gynekologi, specialistmödravård och uroterapi. På Förlossning/BB vårdas mammor och barn i samband med förlossning samt gravida kvinnor med graviditetskomplikationer from graviditetsvecka 22. Vi har ca 1700 förlossningar/år.  Förlossning och BB ligger tillsammans och vi arbetar gemensamt för att kunna erbjuda den bästa vården. Specialistmödravården står för flertalet ultraljudsundersökningar under graviditet samt möter gravida kvinnor med komplicerande sjukdomstillstånd. Den gynekologiska delen inriktar sig på gynekologiska sjukdomar och behandlingar samt tidiga graviditetskomplikationer upp till och med graviditetsvecka 21. Mödrahälsovårdens verksamhet består av graviditetsövervakning, föräldragrupper, preventivmedelsrådgivning, gynekologisk cellprovskontroll samt ungdomsmottagningsverksamhet. Vi har även arbetet med ett lyckat projekt med hälsokoordinatorer för att möta blivande mammor tidigt för att utifrån ett hälsoperspektiv prata om graviditet. 

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/1203

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-01-31
Upplysning om tjänsten

Ann-Marie Berglund, basenhetschef

0480-448270
Upplysning om tjänsten

annmarie.berglund@regionkalmar.se

Upplysning om tjänsten

Christine Pettersson Strid, Läkarföreningen

0480-482506

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 1 februari 2023 Lämna synpunkter på innehållet