Specialistläkare/överläkare internmedicin

Region Kalmar

Vi erbjuder

Vill du vara med att leda och utveckla morgondagens sjukvård inom intermedicin på medicinkliniken Oskarshamns sjukhus?

Vår medicinklinik är en mindre enhet med närhet och korta beslutsvägar. Vi erbjuder ett arbete inom olika medicinska specialiteter men främst finns behov av kompetens inom neurologi, kardiologi, endokrinologi, geriatrik och allmän internmedicin.

Kliniken bedriver både akut och planerad vård och består av medicinmottagning och två vårdavdelningar. Vi är ungefär 120 anställda varav ca 30 är läkare. Vi har ett nära samarbete med medicinklinikerna på Länssjukhuset i Kalmar och sjukhuset i Västervik.

Vi söker

Som specialistläkare/överläkare hos oss har du stora möjligheter att planera din arbetsdag. Du kommer till ett trevligt arbetsklimat och en klinik med goda utvecklingsmöjligheter. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är patientansvar vilket innebär att svara för medicinska utredningar, bedömning och behandling av patienter. I rollen ingår också administrativt arbete. Du deltar i jourlinjen och du arbetar i ett team med läkarkollegor samt andra professioner.

Vi söker dig som är legitimerade läkare och dubbelspecialist inom intermedicin eller allmänmedicin och/eller har erfarenhet att arbeta inom en verksamhet där bred kompetens krävs.

 Vi förväntar oss att du:

  • har ett gott bemötande
  • arbeta flexibelt och har en förmåga att se helheter
  • förmåga att planera och strukturera ditt arbete
  • har god förståelse för hur andra tar till sig kunskap
  • goda kunskaper i det svensk språket och behärskar det i både tal och skrift

 Goda kunskaper i cosmic är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För tjänsten krävs svensk läkarlegitimation. Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll och som snabbt kan ställa om efter ändrade omständigheter. Du är engagerad och sätter alltid patienten i fokus. Därutöver tycker du om att arbeta i ett högt arbetstempo, är initiativrik samt ser samarbete som en förutsättning för ett gott arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Medicinkliniken i Oskarshamn har ett akut- och närsjukvårdsuppdrag med dygnetrunt-verksamhet i mellanlänet. Vår klinik erbjuder kvalificerad internmedicinsk vård för patienter som är 18 år och äldre. Vi arbetar patientcentrerat i team för en god och nära vård och ser till hela patientprocessen. Detta gör vi i samverkan med andra aktörer som kommer både före och efter oss i vårdkedjan. Vår devis är varje dag lite bättre och tror på utveckling genom förbättring. Vi strävar hela tiden efter att se hur vi kan utveckla och förbättra vårt sätt att arbeta tillsammans.

 https://www.youtube.com/watch?v=tqESiGGhTao

Vi är en del av Oskarshamns sjukhus, som är ett litet sjukhus med snabba beslutsvägar och nära kontakter mellan enheterna. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar, bland annat har vi utsetts till Sveriges bästa mindre sjukhus flera gånger de senaste åren. Sjukhuset ligger nära Oskarshamns centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/293

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-06-07

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Åsa Ahlgren Verksamhetschef

0491-782814
Upplysning om tjänsten

Bongomin Otto Churchill Överläkare

0491-782661
Upplysning om tjänsten

Edwin Josef Petrus van Asseldonk

0491-782153

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 8 juni 2020 Lämna synpunkter på innehållet