Specialistläkare/överläkare till radiologiska kliniken

Länssjukhuset i Kalmar

"Länssjukhuset i Kalmar ger mig som överläkare stora möjligheter att få behålla bredd i min kompetens samtidigt som jag kan gå djupare inom vissa områden. Vår klinik har bra förutsättningar i den expansiva fas vi nu befinner oss i. Storleksmässigt så ger det oss möjligheter att hela tiden vara i framkant med korta beslutsvägar och tätt samarbete mellan kollegor."

Mårten Forssén, överläkare på radiologiska kliniken i Kalmar.

Vi erbjuder en variationsrik och framåtsträvande roll som Specialistläkare/överläkare på Länssjukhuset i Kalmar. Som läkare hos oss har du varierande arbetsuppgifter inom allmänradiologisk verksamhet och möjlighet till ytterligare specialisering. Vi är på språng framåt och tar nu stora kliv för att utvecklas som klinik. I denna utveckling kommer du som medarbetare ha en viktig roll. Vår verksamhet utvecklas ständigt och ny teknik integreras i arbetet och våra medarbetare med den. Vi har kompetenta ST-läkare och du kommer att ha en betydelsefull roll i deras dagliga handledning. Du kommer att delta i förbättringsarbete utifrån regionens strategi "Varje dag lite bättre, kraften hos många". Strategin har varit betydelsefull för den gynnsamma utveckling som kliniken haft senaste åren och som vi fortsätter utveckla. Vi samarbetar med TMC för jourgranskning och elektiv granskning. Vi ser positivt på arbete på distans och jobbar för verksamhetens bästa i alla led.

Vårt pågående arbete med att få PET-CT på plats är ett av de otroligt viktiga steg som vi nu tar samt även en utökning av MR diagnostiken. Vi har en modern maskinpark och framåtsträvande miljö där vi alltid har patienten i fokus. Vi är ett team med olika lång erfarenhet och professioner vilket vi ser som fantastisk tillgång i vår utvecklingsresa. På kliniken bedrivs dygnet runt verksamhet med nattjour. Som läkare har du nattberedskap för nödvändiga interventioner. Det ingår jourtjänstgöring som primärjour/bakjour och rondarbete. Vi erbjuder rondarbete inklusive multidisciplinär konferens.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta på radiologiska kliniken kan du ta del av en intervju här med Mårten Forssén, överläkare på kliniken. 

Vi söker

Är du specialistläkare/överläkare i bild- och funktionsmedicin eller radiologi, känner att Kalmar är stället att jobba på och vill vara med på våra resa framåt? Då är det dig vi söker nu. Det är positivt om du har kompetens inom MR, CEUS, CT- och ultraljudsvägledd biopsi.

Mårten Forssén, överläkare: "Den formella kompetensen är självklar men det är väldigt viktigt för oss att du kommer med ett driv, engagemang och med en vilja att utvecklas med oss. Vi är ett mellanstort sjukhus och ser varandra som tillgångar för att skapa ett gott team tillsammans. Vi alla bidrar för att ta oss framåt och nå våra mål."

Du är flexibel och effektiv när jobbet kräver det samtidigt som du har ett ödmjukt och omhändertagande sätt för de människor du möter. Då jourtjänstgöring ingår bör du behärska våra vanligaste interventioner såsom pleura-/ascitesdränage, abscessdränage samt nefrostomier. Därutöver även övriga vanligt förekommande akuta undersökningar och bedömningar.

Du verkar utifrån regionens värdegrund genom att agera öppet, engagerat och kunnigt. För oss är arbetsglädje och trivsel viktigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet då du och dina framtida kollegor är viktiga som ett team.

Vår arbetsplats

Radiologiska kliniken kännetecknas av driv, utveckling och närvaro. Vi vill att våra medarbetare ska känna trygghet och delaktighet i sitt arbete och utvecklas med uppdraget. För oss innebär det ett närvarande ledarskap, tid för kompetensutveckling, reflektion, teamarbete och möjlighet till karriärsutveckling. Vi är en mellanstor klinik som ger möjlighet till både bredd och specialisering inom våra olika professioner. Vi är ca 100 medarbetare som på olika sätt bidrar för att utveckla och förvalta ny kunskap inom de olika undersökningar vi erbjuder, både akuta och elektiva. Vi utför årligen ca 100 000 undersökningar varav cirka hälften är akut verksamhet. Vi arbetar i en modern maskinpark med CT, slätröntgen, MR, angiografi, ultraljud och genomlysning. Vi genomför mikrovågsbehandling samt avancerade endovaskulära interventioner. På mammografienheten bedrivs såväl screeningverksamhet som klinisk verksamhet och årligen genomförs cirka 21 000 undersökningar. Vi arbetar utvecklande och är med och skapar förutsättningar för bröstradiologi i Sverige genom att vår mammografisektion har god tillgång till utrustning vilket också möjliggör handledning av ST-läkare med inriktning mot bröstradiologi. Detta är en satsning där vi ligger i framkant i Sverige.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/368

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-07-07
Upplysning om tjänsten

Håkan Ehlin, tf basenhetschef

0480-38496
Upplysning om tjänsten

Mårten Forssén, Läkarföreningen

0480-448078

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 8 juli 2022 Lämna synpunkter på innehållet