Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Specialist/överläkare minnesmottagningen

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Vi erbjuder en intressant överläkarläkartjänst på en självständig mottagning på Västerviks sjukhus som arbetar med fördjupad utredning av kognitiv svikt. Du kommer erbjudas stora möjligheter att påverka upplägget och innehållet i denna tjänst, men med verksamhetens bästa i fokus. Vi har ett välfungerande samarbete med neurolog inom kliniken. Du kommer att vara en del av ett team, som består av läkare, demenssjuksköterska och undersköterska. Uppdraget omfattar mottagningsarbete under dagtid med minnesutredningar, behandling och uppföljningar. Du möter patienter med beteendemässiga och psykiska symtom vid demens, (BPSD). Med din kompetens och erfarenhet är du också ett konsultativt stöd för kollegor inom primärvården i vårt upptagningsområde i norra Kalmar län. Arbetet på kliniken sker i ett mycket kunnigt, trevligt och engagerat team som alltid har patienternas och närståendes behov i fokus. Vi har nära samarbete med arbetsterapeut, kurator samt tillgång till psykolog för hjälp och stöd med genomförandet av bland annat kognitiva tester. Kurator finns även för stöd till patienter och anhöriga. Utifrån patienternas och verksamhetens behov utförs samordnade vårdplaneringar, uppdraget rymmer även anhörigstöd samt utbildningsinsatser för olika målgrupper där du har en viktig roll utifrån din medicinska kunskap och kliniska erfarenhet.

Läs mer om våra förmåner

Vi söker

Till detta uppdrag söker vi en legitimerad läkarkollega med stort intresse för och kunskap inom kognitiv medicin. Eftersom kunskapsområdet spänner över flera discipliner ser vi att du kan vara utbildad specialist inom geriatrik, neurologi, internmedicin eller psykiatri.  Patienterna du möter utreds för och kan ha drabbats av olika demenssjukdomar av varierande genes. För att trivas i rollen behöver du ha en god kommunikativ förmåga, vara uthållig, ha en god samarbetsförmåga samt mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift. B-körkort är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Vår arbetsplats

Vi befinner oss på en av Medicinmottagningarna på Västerviks sjukhus. Här delar vi lokaler med flera mottagningsverksamheter under medicinklinikens tak. Trivseln är god. Det finns möjlighet att följa med oss under en arbetsdag om du önskar bättre inblick i vår verksamhet, vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen att höra av dig, vi ser fram emot din ansökan!

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/317

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-05-31
Upplysning om tjänsten

Hjalmar Åselius, Basenhetschef

0490-86834
Upplysning om tjänsten

Moa Bodlund Odensten, Läkarföreningen

0490-86000

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30