Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

ST-Läkare Ögonkliniken

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Nu söker vi ST-läkare till vårt team på Ögonkliniken, Västerviks sjukhus. På Ögonkliniken i Västervik arbetar tio läkare varav sju specialister och fyra ST-läkare. Varje ST-läkare får redan från början en utsedd handledare med godkänd handledarutbildning. Som ST-läkare hos oss erbjuds du kontinuerlig, personlig handledning och ett anpassat schema för specialistutbildning som i stora drag omfattar under utbildningstiden:
- Klinisk tjänstgöring under handledning
- Eget patientarbete
- Kurser enligt målbeskrivning
- Sidoutbildningen är förlagd till universitetsklinik
- Förbättringsarbeten och vetenskapligt arbete under ST
- Kontinuerliga träffar i ST nätverk på Västerviks sjukhus

Innehåll och omfattning för din ST-tjänstgöring planeras i samråd mellan dig, verksamhetschef och handledare i överensstämmelse med målbeskrivning utifrån Socialstyrelsens bestämmelser. Du har tid avsatt för att delta i de seminarier, kurser och konferenser som erbjuds och du kommer även delta i klinikens utbildning, handledningstid och studietid schemaläggs också.  Hos oss på ögonkliniken är du en del av vårt tvärprofessionella team med stor samlad kompetens och som tillsammans har ett nära samarbete med varje unik patient i fokus. Är du intresserad av ett självständigt och omväxlande arbete som omfattar såväl akuta besök som planerat mottagningsarbete, laserbehandlingar och viss kirurgi inom ramen så att målbeskrivningen för ST inom oftalmologi uppfylls, tillsammans med det nära samarbetet i teamet. Du Välkomnas till en engagerande arbetsmiljö med motiverade kollegor vars arbetsklimat ger möjlighet att både ta ansvar och samtidigt bidra till att utveckla klinikens arbete framåt. Vi är också särskilt stolta över klinikens fina resultat efter en SPUR inspektion 2022, som gav kliniken högsta betyg! 

Vi söker

Till denna tjänst söker vi dig som är legitimerad läkare med ett genuint intresse för oftalmologi. Som person är du engagerad, serviceinriktad och har ett positivt förhållningssätt där du alltid värnar om att ge god omvårdnad, gott bemötande och att hålla en hög kvalité i patientarbetet. Du har en professionell framtoning och är tydlig i ditt sätt att kommunicera vilket inger förtroende, trygghet samt skapar goda relationer med såväl patienter som kollegor och övriga samarbetspartners. Du är trygg i dig själv och din profession där du självständigt och strukturerat planerar ditt arbete samtidigt som du är flexibel och ser samarbete som en lika självklar del av arbetet, där vi gemensamt skapar de bästa resultaten för patienten. Du har ett utpräglat intresse för vårt verksamhetsområde, har engagemang och viljan att tillsammans med oss vill bidra med vår framtida utveckling med förbättringsarbete och lösningsfokus är för utvecklingen av vår klinik. Du behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt önskvärt är B-körkort. 

Vi är nyfikna på dig, varmt välkommen med din ansökan!

Vår arbetsplats

Ögonkliniken i Västervik ger specialiserad ögonsjukvård till invånarna i norra Kalmar län. Kliniken består av ögonmottagningar i Västervik, Vimmerby och Oskarshamn samt en dagavdelning-och operationsavdelning. Hos oss jobbar ett 50-tal medarbetare med olika kompetenser; läkare, ögonsjuksköterska, sjuksköterska, optiker, ortoptist, undersköterska och medicinska sekreterare. Största volymerna för kliniken är diagnostik och behandling av grå- respektive grönstarr, behandling för maculadegeneration, diabetesförändringar, sjukdomar i ögats gula fläck och ögonsjukdomar hos barn. Vi har en vårdplats på sjukhuset för inneliggande patienter. På vår operationsavdelning utför vi kataraktkirurgi, glaukomkirurgi, plastikkirurgi liksom injektioner som benämns Anti Vegf behandlingar. Våra värderingar består av "Öppet- Engagerat – Kunnigt, med visionen - Patienten först"! 

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/169

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-03-30
Upplysning om tjänsten

Marie Törnlöf, Basenhetschef

0490-86077
Upplysning om tjänsten

Anna Orlowska-Nilsson, Läkarföreningen

0490-86198

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30