ST-läkare, onkologi

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Kom och jobba på Onkologen i Kalmar!

Onkologiska kliniken och strålningsfysik är en länsövergripande basenhet med verksamhet i både Kalmar och Västervik. Onkologi är en starkt växande specialitet tack vare att vi kontinuerligt får nya behandlingsmöjligheter för våra patienter. Med detta kan vi bota fler och patienter med obotbar sjukdom lever allt längre. Att jobba med onkologi innebär ett omväxlande jobb med arbete med medicinsk behandling, strålbehandling, avdelningsarbete, mottagningarbete och inte minst ett multidisciplinärt arbete exempelvis via våra multidisciplinära konferenser. Sammantaget gör detta att onkologi är en mycket spännande, utmanande och stimulerande specialitet.

Tjänstgöringens upplägg sker i samråd med verksamhetschef Magnus Lagerlund.

Vi söker

Vi behöver nu ny medarbetare i vår fortsatta utveckling. Förutom den generella utvecklingen inom onkologin håller vi bland annat på att bygga upp en klinisk prövningsenhet, vi skall öppna en egen onkologmottagning i Kalmar och ta över den adjuvanta endokrina bröstcancerbehandlingen från kirurgkliniken i Kalmar. Från hösten 2019 utbildar vi även läkarkandidater (20 per termin) som skall göra sin onkologplacering hos oss. Allt detta medför att vi nu söker ST-läkare till Kalmar.

Du är legitimerad läkare som vill arbeta med och utvecklas inom onkologi. Du tar personligt ansvar, har lätt att kommunicera och samarbeta med andra och skapa förtroende.

Vår arbetsplats

I Kalmar har vi en poliklinisk cytostatikamottagning med 19 vårdplatser, en strålbehandlingsavdelning med två linjära acceleratorer och en dosplanerings CT. Vi har fem vårdplatser på en kirurgavdelning för dygnet runt vård. I Västervik har vi en poliklinisk behandlingsavdelning med sju vårdplatser. Vi deltar i cirka tio multidisciplinära konferenser per vecka (lokala, länsövergripande, regional och nationella). Arbetet är dagtid, ingen jourverksamhet. Vi är sju specialistläkare/överläkare och sju ST läkare som arbetar på kliniken. I övrigt är det sjuksköterskor (många specialistutbildade onkologisjuksköterskor), medicinska sekreterare och strålningsfysiker och totalt är vi cirka 65 medarbetare.

Varför söka till oss?

Det finns många anledningar tycker vi. Vi har en väl utarbetad ST-planering med utbildningar, handledning och tid för studier. Vi har en mycket välfungerande verksamhet med god ekonomi och det viktigaste av allt, nöjda patienter. Region Kalmar län har korta beslutsvägar och alla kan vara med och påverka utvecklingen. Vi deltar i både regionala och nationella nätverk. Vi prioriterar fortbildning, vi har en bra säkerhetskultur och framför allt engagerade och kunniga medarbetare. På kliniken arbetar vi mycket i team och vi har roligt på jobbet. Välkommen med din ansökan! Kontakta oss gärna om du är nyfiken på att veta mer om hur vi arbetar, eller om du vill komma på ett förutsättningslöst besök!

Våga ta steget - kom och var med i den fortsatta uppbyggnaden av en av Sveriges bästa onkologiska kliniker.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/230

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-04-19

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Magnus Lagerlund, Avdelningschef

0480-44 86 57
Upplysning om tjänsten

Elsy-Britt Schildt, Läkarföreningen

0480-448 829

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30