ST-läkare till Radiologiska kliniken i Kalmar

Länssjukhuset i Kalmar

Radiologiska kliniken söker dig som vill bli en del av vårt team och vara med på vår resa framåt. Vi tar nu stora kliv för att utvecklas som klinik. I denna utveckling kommer du som medarbetare ha en viktig roll. 

Vi vill stärka upp med ytterligare en läkare för att säkerställa en bibehållen hög kvalitet på vården även i framtiden. Vi erbjuder en variationsrik och framåtsträvande ST-tjänst på Länssjukhuset i Kalmar.

Mårten Forsen arbetar som radiolog på radiologiska kliniken på Länssjukhuset i Kalmar och har gjort det sedan 16 år tillbaka. "Jag jobbar mycket med patienter och med ingrepp. Alltså att man stoppar in slangar i blodkärl och ballongvidgar trånga partier i blodkärl. Eller att vi stänger av partier, eller stänger av en blödning eller liknande men också gallvägar, lever eller andra dränering av infekterande områden", säger Mårten. Området radiologi var inte helt självklart utan Mårten kom in på radiologi genom en valfri placering på röntgen i kombination med att det fanns bra personer på radiologiska kliniken som tyckte jobbet var roligt och det smittade av sig. Läs gärna en längre intervju med Mårten här

Vår verksamhet utvecklas ständigt och ny teknik integreras i arbetet och våra medarbetare med den. I denna utveckling kommer du som medarbetare ha en viktig roll. Tack vare vår breda verksamhet kan vi ge dig en god möjlighet att både utvecklas och fördjupa dig inom det radiologiska området. Samtliga ST-läkare har tid avsatt för studier och inom gruppen lyfter man varandra och får god handledning av våra specialister. Vårt pågående arbete med att få PET-CT på plats är ett av de otroligt viktiga steg som vi nu tar samt även en utökning av MR diagnostiken. 

Du tillhör radiologiska kliniken på Länssjukhuset i Kalmar där överläkare/specialistläkare inom radiologi, ST-läkare, röntgensjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare arbetar. Vi har även några röntgenbiträden som är under utbildning/handledning för att bli röntgensjuksköterskor.

Vi söker

Är du legitimerad läkare, känner att Kalmar är platsen att jobba på och vill vara med på vår resa framåt? Då är det dig vi söker. Du kommer att jobba i ett tvärprofessionellt team så det viktiga för oss är att du kommer med ett driv, engagemang och med en vilja att utvecklas med oss. Du är en lagspelare och ser alla runtom kring dig som tillgångar för att skapa ett gott team och tillsammans bidra till våra gemensamma mål. Du är flexibel och effektiv när jobbet kräver det samtidigt som du har ett ödmjukt och omhändertagande sätt för de människor du möter. Inga förkunskaper inom radiologi krävs men är meriterande.

Du verkar utifrån regionens värdegrund genom att agera öppet, engagerat och kunnigtFör oss är arbetsglädje och trivsel viktigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet då du och dina framtida kollegor är viktiga som ett team.

Vår arbetsplats

Radiologiska kliniken kännetecknas av driv, utveckling och närvaro. Vi vill att våra medarbetare ska känna trygghet och delaktighet i sitt arbete och utvecklas med uppdraget. För oss innebär det ett närvarande ledarskap, tid för kompetensutveckling, reflektion, teamarbete och möjlighet till karriärsutveckling. Vi är en mellanstor klinik som ger möjlighet till både bredd och specialisering inom våra olika professioner. Vi är ca 100 medarbetare som på olika sätt bidrar för att utveckla och förvalta ny kunskap inom de olika undersökningar vi erbjuder, både akuta och elektiva. Vi utför årligen ca 100 000 undersökningar varav cirka hälften är akut verksamhet. Vi arbetar i en modern maskinpark med CT, slätröntgen, MR, angiografi, ultraljud och genomlysning. Vi genomför mikrovågsbehandlingar samt avancerade endovaskulära interventioner. På mammografienheten bedrivs såväl screeningverksamhet som klinisk verksamhet och årligen genomförs cirka 21 000 undersökningar. Vi arbetar utvecklande och är med och skapar förutsättningar för bröstradiologi i Sverige genom att vår mammografisektion har god tillgång till utrustning vilket också möjliggör handledning av ST-läkare med inriktning mot bröstradiologi. Detta är en satsning där vi ligger i framkant i Sverige.

Ett arbete pågår för att få PET-CT på plats till 2026 och en utökning av MR diagnostiken pågår också. 

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/474

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-07-07
Upplysning om tjänsten

Håkan Ehlin, tf basenhetschef

0480-38496
Upplysning om tjänsten

Mårten Forssén, Läkarföreningen

0480-448078

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 8 juli 2022 Lämna synpunkter på innehållet