Statistiker

Regionstab

Vi erbjuder

Vill du vara med och driva klinisk forskning av hög kvalitet i Region Kalmar?

Rollen som statistiker vid Forskningssektionen innebär att stödja forskningsverksamheten som bedrivs i region Kalmar län. Du kommer att delta i planering och design av forskningsstudier samt utföra dataanalys och enklare programmering relaterat till klinisk data. I anställningen ingår också att du ska vara med och utveckla regionens kompetens inom statistik och dataanalys genom statistikföreläsningar och seminarier. Adjungering till samverkande lärosäte kan aktualiseras utifrån förekommande behov och kompetensprofil. Inom Sydöstra sjukvårdsregionen finns ett etablerat närverk för statistiker inom kliniska studier.

Vi söker

Vi söker dig som har en examen i statistik med inriktning mot biostatistik eller har motsvarande statistikkunskaper. Vi förväntar oss att du har arbetat med tillämpad statistik och kvantitativ metod och har goda kunskaper i några av de statistiska programvaror (SPSS, Statistica, R) som regionen använder. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av handledning, statistisk rådgivning, kliniska studier och registerstudier inom hälso- och sjukvårdsområdet. God pedagogisk skicklighet och kommunikationsförmåga är viktigt då du kommer samarbeta med forskare med varierande kunskap i statistik och datahantering.

Som statistiker är du intresserad av att få andra att utvecklas. Du är öppen, noggrann, är en problemlösare, och van att arbeta självständigt. Du har lätt för att kommunicera, både i ord och skrift, är samarbetsvillig och vill bidra genom engagerat driva forskningen framåt i regionen.

Vår arbetsplats

Du kommer att arbeta på Forskningssektionen som är en del av Regionstaben, där vi utifrån våra respektive expertområden alla arbetar för att på olika sätt stimulera och utveckla organisationen. Vi är även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet inom forskningsrelaterade områden.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/801

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-11-04
Upplysning om tjänsten

Cecilia Fagerström, forskningschef

0480-84116

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30