Strategisk Processledare

Regionstab

Vi erbjuder

Region Kalmar län har det regionala utvecklingsansvaret i länet. I detta ingår att regionen ska ta fram en regional utvecklingsstrategi. Strategin ska ange den gemensamma färdriktningen för hur Kalmar län ska ta tillvara sin utvecklings- och tillväxtpotential. 

Som strategisk processledare driver du arbetet med framtagandet av strategin. Du kommer också att arbeta med uppföljning och revidering av strategin löpande.  I detta är samverkan med olika regionala och nationella aktörer, såsom kommuner, länsstyrelse, statliga myndigheter och privata företag en viktig del.

Region Kalmar län tar årligen fram en budget och flerårsplan, Regionplan, för den egna verksamheten. Regionplanen är av strategisk betydelse och pekar ut riktningen för de kommande årens arbete.

I arbetet som strategisk processledare kommer du även att driva arbetet med framtagande  och uppföljning av regionplanen. Arbetet med regionplanen innebär många kontakter såväl externt som internt.   

I rollen ingår också att utföra kvalificerade utredningsuppdrag. Detta sker både i grupp, i samverkan och självständigt. 

Vi söker

Vi söker dig som har en akademisk examen i statsvetenskap eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av styr- och ledningsarbete inom landsting/region. Vi ser gärna att du har haft uppdrag som ledare med samverkan över organisatoriska gränser. Vidare ser vi gärna att du har  erfarenhet från offentlig förvaltning och av att arbeta i en offentlig och politiskt styrd organisation.

Som person är du analytiskt och strukturerad och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift. Då du kommer att ha många kontaktytor är det av stor vikt att du har god samarbetsförmåga liksom att du är flexibel och beredd att arbeta för goda relationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Regionstab kansli ansvarar för beredningen av ärenden till regionfullmäktige, regionstyrelse, nämnder och beredningar. Vidare finns funktioner som dataskyddsombud, jurister, arkivstrateg, dokumentcontroller, reception, sekreterare och handläggare inom kansliet.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet. Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/325

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-09-18

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30