Systemingenjör server/lagring

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tjänst som systemingenjör server/lagring där du får vara med på vår förändringsresa med fokus på standardisering, automation och självbetjäning av våra tjänster och arbetsmetoder.

-Vi arbetar med den senaste tekniken och har stora möjligheter att påverka IT-infrastrukturens utveckling vilket gör det till en inspirerande och kreativ miljö att arbeta i. Kontinuerligt utvärderar vi nya teknologier, kravställer gentemot våra underleverantörer och arbetar fram strategier för nästa generations plattformar, säger John Johansson, teamledare server/lagring.

I vår servermiljö är Windows det klart dominerande operativsystemet, men behovet av Linux och då främst Redhat’s olika teknologier växer. Vår virtualiseringsplattform baserar sig på VMware's produkter och innefattar även till viss del Citrix. Som systemingenjör server/lagring arbetar du med hela operativsystemets livscykel och distribution av applikationer. Ditt fokus är initialt att modernisera vår tjänsteleverans av operativsystem och angränsande komponenter, vilket du gör genom analyser och kravställning. Tillsammans med teamet arbetar du med proaktiv övervakning och reaktiv incidenthantering.

Din arbetsplats är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar. Tjänsten är säkerhetsklassad.

Vi söker

Vi söker dig som har relevant utbildning, t ex som dataingenjör eller systemvetare, alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.

Du har goda kunskaper inom flera av nedan områden:
- Microsoft Server och dess ekosystem
- Configuration Management (exempelvis Powershell DSC)
- Scriptingkunskaper (exempelvis Python)
- Serverprovisionering och programvarudistribution
- Övervakning

Det är meriterande om du har kunskap/erfarenhet inom Vmware vRelize Automation/Orchestrator, Red Hat Enterprise Linux, containerplattform, nätverksövervakning och felsökning samt cloudteknik/-arkitektur (exempelvis Kubernetes).

Ditt arbetssätt är strukturerat och du är drivande och inte rädd för att ta tag i svåra uppgifter. Det är viktigt att du har bra kommunikationsförmåga och trivs med många kontaktytor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Vi uppskattar vår goda teamanda och känslan att arbeta för länets invånare. Vårt arbetssätt är agilt för att följa verksamhetens behov på bästa sätt och vi uppskattar att vara kreativa och lösningsorienterade.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. I vår medarbetarenkät visar vi återigen fina resultat med en stor andel medarbetare som anger att de är stolta över att arbeta inom Region Kalmar läns IT och att de skulle rekommendera någon annan att börja arbeta på vår arbetsplats. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 150 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/721

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-02-23

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Torbjörn Holmberg

0480-848 64
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 16 februari 2020 Lämna synpunkter på innehållet