bild för annons Systemspecialist inom Team Säkerhet

Systemspecialist inom Team Säkerhet

IT- förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tjänst som Systemspecialist inom Team Säkerhet där du är med och bidrar till säkerhetshöjande aktiviteter i vår stora och komplexa IT-miljö. Dina arbetsuppgifter omfattar operativt IT-säkerhetsarbete samt utveckling, förvaltning och drift av våra IT-säkerhetssystem. Du granskar och utvärderar säkerhet i olika lösningar samt vidareutvecklar vår säkerhetsövervakning. Att bidra med IT-säkerhetskompetens vid större projekt och systeminföranden är också en del av ditt arbete.

Hos oss är den digitala utvecklingen i starkt fokus och vårt arbete har fått nationell uppmärksamhet från både media och leverantörer som säger att vi ligger i framkant. Vi jobbar med moderna tekniska lösningar i en verksamhet med mycket höga krav på säkerhet, robusthet och tillgänglighet. Du ingår i beredskapsorganisationen och din arbetsplats är i våra trivsamma lokaler i Kalmar. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Vi söker

Vi söker dig som har:
- eftergymnasial utbildning inom IT-säkerhet alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig
- erfarenhet av komplexa IT-miljöer i större verksamhet
- goda kunskaper inom Windows Server och Active Directory med kringliggande komponenter, t ex ADFS, ADCS och Azure AD.

Det är meriterande om du har goda kunskaper inom ett eller flera områden såsom mikrosegmentering, automatiserad sårbarhetsscanning, införande av PAM-system samt arbete i SOC. Goda kunskaper inom säkerhetsgranskning av system och produkter samt logginsamling och logganalys med s k SIEM-system är också meriterande.

Vi ser att du är drivande, noggrann, kvalitetsmedveten och har förmåga att lägga upp ditt arbete på ett strukturerat sätt. Du har erfarenhet och förstår vikten av att skapa och använda dokumentation då det är en väsentlig del i arbetet. Rollen ställer krav på högt tekniskt kunnande och du har en stark vilja att hänga med i teknologiska trender och att hålla dina kunskaper aktuella. Du tycker om och har förmåga att lösa problem, både på egen hand och tillsammans med andra.

Vår arbetsplats

Team Säkerhet tillhör enheten IT Infrastruktur, som består av teamen server/lagring, kommunikation samt säkerhet. Det goda samarbetet över teamgränserna, bredd i arbetsuppgifter och möjlighet till variation av ansvarsområden över tid bidrar till trivsel och personlig utveckling.

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Vår medarbetarenkät visar att en stor andel medarbetare känner stolthet över att arbeta med IT på Region Kalmar län och att de skulle rekommendera andra att börja arbeta på vår arbetsplats. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 180 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/567

Placering/enhet:

IT- förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-08-14
Upplysning om tjänsten

Torbjörn Holmberg, enhetschef IT Infrastruktur

0480-84864
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-84000vxl
Upplysning om tjänsten

Lina Kinnander Jarl, Vårdförbundet

0480-84000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 6 juli 2022 Lämna synpunkter på innehållet