bild för annons Systemsupport Cosmic / Systemadministratör

Systemsupport Cosmic / Systemadministratör

IT- förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete som systemadministratör i en komplex och samhällsviktig miljö där dina insatser gör skillnad för länets invånare varje dag. Du är en länk mellan IT och Region Kalmar läns verksamheter inom hälso- och sjukvård och kombinerar ditt vård- och systemintresse med att ge en god användarsupport till våra slutanvändare.

-Det som är extra roligt med mitt jobb är kontakten med alla användare och utmaningen i att lösa olika typer av ärenden. Jag märker att min kompetens breddas varje dag och jag får större förståelse för våra system och flöden i regionen, säger Linus Hult, systemadministratör.

Supportcenter Vårdsystem är första kontakten för våra användare i vården när det gäller frågor kring journalsystem och närliggande vårdsystem. Som systemadministratör fungerar du som användarstöd främst via telefon och vårt ärendehanteringssystem där vår målsättning är att ha en hög lösningsgrad vid första kontakten.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
- Supportera till exempel Cosmic, Nationell patientöversikt (NPÖ), Pascal och HSA-katalogen
- Hantera behörigheter för olika användare
- Hålla informationsträffar för lokalt systemansvariga (VDP/LEA/LSA)
- Vid behov ge support på plats ute i verksamheten
- Utbilda i Cosmic vid start av nya enheter
- Skapa instruktionsguider
- Revidera och skicka ut informationsmaterial och nyhetsbrev, skriva driftinformation på intranät

Du ingår i beredskapskedjan för Supportcenter Vårdsystem. Ditt verksamhetsområde är hela länet och din placering är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som har arbetat inom vården de senaste tre åren med journalsystemet Cosmic som arbetsredskap. Det är meriterande om du har tidigare supporterfarenhet. Utbildningsmässigt har du lägst gymnasienivå, men vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning.

För denna roll behöver du ha ett systemintresse, eget driv och engagemang. Du tycker om att lösa problem, både på egen hand och tillsammans med andra. Du har förmåga att prioritera och fokusera på rätt saker även när du arbetar med flera processer samtidigt. Då du arbetar i ständig dialog med våra användare krävs ett bra bemötande och att du har goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. För tjänsten krävs att du har B-körkort.

Vår arbetsplats

Som systemadministratör tillhör du enheten IT Service & Support som har i uppdrag att skapa verksamhetsnytta genom en tillgänglig och effektiv support samt att erbjuda proaktivt användarstöd och användarnära IT-produkter till Region Kalmar läns alla medarbetare. I enheten har vi samlat vår supportverksamhet och vi har bred kunskap om Region Kalmar läns cirka 400 IT-system och en stor förståelse för användaren och dess IT-relaterade frågor. Vi värdesätter vår goda sammanhållning som kännetecknas av arbetsglädje och samarbete.

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Vår medarbetarenkät visar att en stor andel medarbetare känner stolthet över att arbeta med IT på Region Kalmar län och att de skulle rekommendera andra att börja arbeta på vår arbetsplats. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 180 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/768

Placering/enhet:

IT- förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-10-23
Upplysning om tjänsten

Carolina Aronsson, 1:a linjens chef

0480-84340
Upplysning om tjänsten

Lina Kinnander Jarl, Vårdförbundet

0480-84000vxl
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-84000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 24 oktober 2022 Lämna synpunkter på innehållet