Trafikassistent Sommarjobb

Kalmar länstrafik

Vi erbjuder

Hos oss får du möjlighet att bli en del i ett trevligt team med ett variationsrikt och stimulerande arbete som trafikassistent vid Kalmar länstrafik.

Vi söker medarbetare till kundtjänst för serviceresor och linjetrafik. I kundtjänst för serviceresor hjälper du resenärer via telefon med bokning av färdtjänst, sjukresor och närtrafik. 
I kundtjänst för linjetrafik hjälper du resenärer via telefon med trafikinformation, biljett- och kostnadsfrågor och lösa resor vid trafikstörningar.

Din placering är i Högsby men vi har även kontor i Oskarshamn och Kalmar.

Vår verksamhet är bemannad årets alla dagar och kvällar, vilket medför oregelbundna arbetstider som inkluderar kvälls- och helgtjänstgöring.

Vi söker

Vi söker dig som fyllt 18 år. Det är meriterande om du har gymnasieutbildning eller yrkeserfarenhet inom telefoni och/eller kundtjänst som bedöms likvärdig. Vilken inriktning du gått spelar mindre roll, det viktiga är att du tycker det är roligt att arbeta med kunder och är serviceinriktad. Vi vill att du har god förmåga att kunna utrycka dig i tal och skrift inom engelska och svenska samt datavana. B-körkort är ett krav. Förmåga att kunna tala och skriva på engelska är meriterande.

Du ska vara lyhörd och kommunikativ då arbetet innebär kontinuerliga kontakter med kunder, förare och trafikföretag. Du behärskar det svenska språket obehindrat i tal och skrift. Då arbetet med kollektivtrafik är dynamiskt behöver vi dig som är flexibel och ser en utmaning i att vara en problemlösare.

Förändringar och störningar hanteras skyndsamt, vilket innebär att du måste vara stresstålig.

Vi arbetar med löpande urval så sänd in din ansökan snart du kan. Om du blir aktuell för en intervju kommer du att bli kontaktad av ansvarig chef. Rekryteringsprocessen kan pågå till mitten av maj.

Vår arbetsplats

Vår arbetsplats präglas av medarbetare med ett högt servicetänkande och med ett fokus på gemensamma mål. Vi arbetar tillsammans med en vilja att göra varje dag lite bättre.

Kalmar länstrafik är en del av Region Kalmar län och ansvarar för kollektivtrafiken i Kalmar län. Vi som arbetar på Kalmar länstrafik jobbar för att underlätta vardagen för Kalmar läns invånare och besökare. Tillsammans säkerställer vi att det är möjligt att resa till och från bland annat arbete, skola, fritidsaktiviteter och sjukvård.

Vårt ansvar innefattar busstrafik, tågtrafik, sjukresor, färdtjänst, skolresor samt skärgårdstrafik. Trafiken bedrivs tillsammans med upphandlade företag som kör och underhåller fordonen som trafikerar kollektivtrafiken. Vi som jobbar på Kalmar länstrafik är därmed dem som bland annat trafikleder, planerar, och administrerar kollektivtrafiken.
Vi är ca 110 medarbetare på tre olika kontor. Huvudkontoret är placerat i Högsby och det finns kontor i Kalmar och Oskarshamn.

Tillsammans med Region Kalmar läns 7 000 medarbetare verkar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/1175

Placering/enhet:

Kalmar länstrafik

Anställningsform:

Sommarjobb/Säsongsanställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid/Deltid Del eller heltid

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-02-28
Upplysning om tjänsten

Daniel Backenius, 1:a linjens chef

010-2121127
Upplysning om tjänsten

Pernilla de Vries, HR-chef

010-2121110

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30