Trafikplanerare

Kalmar länstrafik

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig med intresse av trafikplanering och/eller logistikplanering i allmänhet och kollektivtrafik i synnerhet, ett intressant och utvecklande arbete. Tjänsten innebär möjligheten att bidra till ett ökat hållbart resande, att underlätta människors vardag och att utveckla regionens framtida kollektivtrafik.

Tjänsten är med inriktning mot linjelagd busstrafik. Din huvudsakliga placering är vid vårt huvudkontor i Högsby men med möjlighet för viss tjänstgöring vid våra kontor i Oskarshamn och Kalmar. Tjänsten innebär ett visst resande då vi ser kontakten med länets kommuner och våra trafikföretag som en viktig del.

Tjänsten är ett vikariat till och med augusti men med möjlighet till förlängning.

Vi söker

Dig med högskoleutbildning inom områden trafik eller logistik eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Som person behöver du vara strukturerad, analytisk och kreativ. Du ska kunna uttrycka dig väl i det svenska språket både i tal och skrift. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och väger in både verksamhet, ekonomi och sociala aspekter när du analyserar och löser komplexa frågor. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

  • Planera, samordna och följa upp utförd trafik och dess ekonomi
  • Ta fram produktion, produktionsunderlag, resandestatistik.
  • Kontakt med trafikföretag och kommuner
  • Exportera produktionsdata till övriga tekniska system till exempel reseplanerare
  • Analysera resande och produktion för trafikföretag och kommuner.
  • Vara en del av basenhetens budgetarbete såsom analys inom ansvarsområde

Trafikplanerarna utgör en dynamisk arbetsgrupp där varje medarbetares kompetenser tas tillvara på bästa sätt. Beroende på vilka erfarenheter och kompetens som du kan bidra med kan arbetsuppgifter komma att omfördelas inom gruppen med utgångspunkt i verksamhetens behov.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen arbetar vi med ett löpande urval och kan komma att kontakta dig innan ansökningstiden gått ut.

Vår arbetsplats

På basenhet linjetrafik arbetar idag drygt 20 medarbetare. Inom enheten finns det sex medarbetare som arbetar som trafikplanerare inom busstrafik. Länet är uppdelat i geografiska arbetsområden och under trafikslag, såsom linjetrafik och öppen linjelagd skolskjuts. Förutom planering av trafiken gör vi utredningar och deltar i utvecklingsprojekt och hanterar planerade störningar i vår trafik.

På avdelningen värderar vi ett gott samarbete högt, där alla medarbetare jobbar för gemensam framgång. Vi är öppna och ser möjligheter hos varandra och utvecklar vår gemensamma kompetens genom att vara generösa med vår egen.

Kalmar länstrafik är en del av Region Kalmar län och ansvarar för kollektivtrafiken i Kalmar län. Vi som arbetar på Kalmar länstrafik jobbar för att underlätta vardagen för Kalmar läns invånare och besökare. Tillsammans säkerställer vi att det är möjligt att resa till och från bland annat arbete, skola, fritidsaktiviteter och sjukvård.

Vårt ansvar innefattar busstrafik, tågtrafik, sjukresor, färdtjänst, skolresor samt skärgårdstrafik. Trafiken bedrivs tillsammans med upphandlade företag som kör och underhåller fordonen som trafikerar kollektivtrafiken. Vi som jobbar på Kalmar länstrafik är därmed dem som bland annat trafikleder, planerar, och administrerar kollektivtrafiken.
Vi är ca 110 medarbetare på tre olika kontor. Huvudkontoret är placerat i Högsby och det finns kontor i Kalmar och Oskarshamn.

Tillsammans med Region Kalmar läns 7 000 medarbetare verkar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/16

Placering/enhet:

Kalmar länstrafik

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 40 tim/vecka

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-02-12
Upplysning om tjänsten

Caroline Svensson, 1:a linjens chef

010-2121147
Upplysning om tjänsten

Pernilla de Vries, HR-chef

010-2121110
Upplysning om tjänsten

Maik Rodhe, Vision

070-2245693

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30