Underläkare, onkologi

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Som underläkare på Onkologiska kliniken arbetar du i huvudsak i nära samarbete med sjuksköterskor och ansvarig/handledande läkare. Som icke legitimerad läkare arbetar du alltid med handledning, ensamarbete förekommer inte. Du kommer att arbeta med in- och utskrivningar samt ta hand om akuta och halvakuta patienter på vår dagvårdsavdelning.

Kliniken präglas av god stämning, stort engagemang och hög kompetens. Vi är vana att ha underläkare innan AT och många som varit här som sitt första läkararbete säger att de inte kunnat haft ett bättre första jobb. Oavsett i vilken specialitet du sen kommer att arbeta i, kommer du alltid träffa på cancerpatienter vilket gör att du alltid kommer ha nytta av ett vikariat på en onkolog klinik. Våra tidigare underläkare upplever att de fått bra handledning,  de har snabbt kommit in i gruppen och alla har känt sig sedda. Verksamheten präglas av sjukhusets värdegrundsfrågor som vi gärna berättar mer om när du hör av dig!

Vi söker

Vi söker dig som har läkarexamen i Sverige eller i ett annat nordiskt land alternativt beslut från Socialstyrelsen om att fullgöra allmäntjänstgöring. Om du studerar medicinsk grundutbildning vid en svensk fakultet krävs fullbordade studier till och med den nionde terminen med godkända kurser och prov. Om du studerar i ett annat EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz ska du ha fullbordat studier till och med den nionde terminen med godkända kurser och prov samt att Socialstyrelsen beviljar ett särskilt förordnande. 

Goda språkkunskaper i de skandinaviska språken krävs. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

I Kalmar har vi en onkologiskdagvårdsavdelning med 22 vårdplatser, en onkologisk mottagning, en strålbehandlingsavdelning med två linjära acceleratorer och en dosplanerings CT. Vi har fem vårdplatser på en kirurgavdelning för dygnet runt vård som vi har ansvar på dagtid på veckorna. I Västervik har vi en onkologiskdagvårdsavdelning med ca sex vårdplatser. Vi deltar i cirka 12 multidisciplinära konferenser per vecka (lokala, länsövergripande, regional och nationella). Arbetet är dagtid, ingen jourverksamhet förekommer. Vi är tolv specialistläkare/överläkare och sex ST läkare som arbetar på kliniken. I övrigt är det sjuksköterskor (många specialistutbildade onkologisjuksköterskor), medicinska sekreterare och strålningsfysiker och totalt är vi drygt 80 medarbetare.

Varför söka till oss?

Det finns många anledningar tycker vi. Vi är en välfungerande klinik med nöjda patienter och nöjda  medarbetare. Verksamheten präglas av sjukhusets värdegrundsfrågor som vi gärna berättar mer om när du hör av dig!

Vi söker

Region Kalmar län har korta beslutsvägar och alla kan vara med och påverka utvecklingen. Vi deltar i både regionala och nationella nätverk. Vi prioriterar utbildning, vi har en bra säkerhetskultur och framför allt engagerade och kunniga medarbetare. På kliniken arbetar vi mycket i team och för oss är det viktigt att ha roligt på jobbet. Arbetstiden är dagtid. Vi arbetar ständigt med att våra medarbetare ska kunna känna att det finns en bra balans mellan arbete och fritid.

Välkommen med din ansökan! Kontakta oss gärna om du är nyfiken på att veta mer om hur vi arbetar, eller om du vill komma på ett förutsättningslöst besök! Våga ta steget - kom och var med i den fortsatta uppbyggnaden av en av Sveriges bästa onkologiska kliniker.

Här kan du läsa mer om vilka förmåner vi erbjuder i Region Kalmar län.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/812

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-10-09
Upplysning om tjänsten

Magnus Lagerlund, verksamhetschef

0480-448657
Upplysning om tjänsten

Linda Edvardsson, Läkarföreningen

0480-38466

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30