Undersköterska Intensivvårdsavdelning

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Dig ett spännande och utmanande arbete där du får arbeta tillsammans med ett supergäng av kolleger! Intensivvårdsavdelningen är den avdelning på sjukhuset som vårdar de mest sjuka patienterna. Den är högteknologisk vilket innebär att patienterna får livsuppehållande hjälp av diverse apparater såsom ventilator (respirator) och dialys. De flesta patienter är nedsövda när de vårdas hos oss, vilket innebär att någon alltid måste finnas hos patienten. Vi jobbar i team (läkare, sjuksköterska, undersköterska och fysioterapeut) kring patienten och ansvarar för upp till tre patienter. Som undersköterska är du den som är närmast patienten och sköter den basala omvårdnaden, suger luftvägar och övervakar de vitala parametrarna (blodtryck, puls, saturation). Arbetet innebär också att vara stöd för anhöriga och att assistera vid undersökningar.

På avdelningen tillämpas en arbetstidsmodell som premierar med högre ersättning de tider som av medarbetarna betraktas som mindre attraktiva. Arbetstidsmodellen och individuell schemaläggning medför att medarbetarna i hög grad har möjlighet att påverka både sin arbetstidsförläggning och sin ersättning.

Vi söker

Vi söker dig som är utbildad undersköterska. Det är meriterande om du är specialistundersköterska med inriktning intensivvård eller har erfarenhet av intensivvård. Vi vill att du, liksom vi, har ett positivt förhållningssätt och sätter patientens bästa i fokus. Du trivs med att möta människor i olika situationer. Vi värdesätter att du kan arbeta självständigt, är flexibel och har god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du är intresserad av teknik då vi använder tekniskt avancerad utrustning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Intensivvårdsavdelningen på länssjukhuset i Kalmar är en länsresurs med sju intensivvårdsplatser och två uppvakningsavdelningar med tillsammans 20 sängplatser. På avdelningen arbetar cirka 40 intensivvårdssjuksköterskor och 40 undersköterskor. Avdelningen har en allmän inriktning och servar hela länssjukhuset. Vid kliniken bedrivs ett aktivt forsknings- och utvecklingsarbete, både inom omvårdnadsvetenskap och medicin, och ligger långt framme inom flera område, bl.a. ventilatorvård och kontinuerlig dialys. Hela kliniken har mycket moderna lokaler med ny uppdaterad utrustning och vi har vår fantastiska balkong där vi kan ta ut våra patienter med ventilator och övrig utrustning.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet. Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/333

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-09-22

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Ingalill Moberg

Avdelningschef

0480-813 12
Upplysning om tjänsten

Britt Sunesson Kommunal

0480-810 83
Upplysning om tjänsten

Therese Nordström Kommunal

0480-810 83

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 23 september 2019 Lämna synpunkter på innehållet