Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Utbildningsanställning Distriktssköterska Primärvårdsförvaltningen

Primärvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Region Kalmar län fortsätter satsa på att ytterligare höja kompetensen inom den specialiserade hälso- och sjukvården. Som sjuksköterska inom Region Kalmar län har du möjlighet att vidareutbilda dig genom en så kallad utbildningsanställning.

En utbildningsanställning innebär att du som sjuksköterska läser en specialistutbildning på arbetstid med bibehållen lön och som dessutom ger en anställning inom den specialitet du utbildat dig inom. Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 % och placering som utbildningsanställd.

Efter genomförd utbildning erhålls anställning som distriktssköterska på någon av
Primärvårdsförvaltningens hälsocentraler i länet.

Läs mer om utbildningsanställning här.

När du söker en utbildningsanställning behöver du även söka till specialistsjuksköterskeutbildningen här. Sista ansökningsdag till specialistsjuksköterskeutbildningen distriktssköterska med start höstterminen 2023 är den 15 mars.

Vi söker

Vi söker främst dig som är legitimerad sjuksköterska och anställd av Region Kalmar län. Men även du som är legitimerad sjuksköterska och inte redan är anställd hos oss har möjlighet att söka utannonserade utbildningsanställningar om du är intresserad av att vidareutbilda dig.

Ett erbjudande om utbildningsanställning kan ske först när du har blivit antagen till utbildningen.

Vår arbetsplats

Kalmar län består av 12 kommuner; Borgholm, Emmaboda, Hultsfred, Högsby, Kalmar, Mönsterås, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn, Torsås, Vimmerby och Västervik, med totalt ca 240 000 invånare. 

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/136

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Under utbildningstiden behåller du din lön. Därefter tillämpas individuell lönesättning.

Ansök senast:

2023-03-31
Upplysning om tjänsten

Maria Enge Jonsson, HR chef

0480-448460

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30