Vårdkoordinator BUP öppenvården Kalmar

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Rollen som vårdkoordinator handlar till stor del om tillgänglighet, god kommunikation samt samverkan med patienter, personal och övriga aktörer runt patienten såsom skola, barnhabilitering och socialtjänst.

En viktig arbetsuppgift för vårdkoordinatorn blir att vara samordnare för arbetet med samordnad individuell plan, SIP. Du kommer att hjälpa behandlare med att organisera, boka och kalla till SIP. I de fall ansvarig behandlare saknas eller där ansvarig behandlare inte behöver delta kommer du att vara enhetens representant vid SIP möten.

Du kommer tillsammans med övriga medarbetare och enhetschefer att jobba med att utveckla verksamhetens administrativa arbete och arbete med uppföljning. 

Planering av ST-läkartjänstgöring, AT-läkartjänstgöring samt tid för läkarkandidater ingår i tjänsten. 

Du kommer att ansvara för hantering av väntelistor och vid behov hålla kontakt med patienter under väntetid till behandling/utredning.

Schemaläggning av akutfunktion ingår i tjänsten.

I tjänsten ingår för och efterarbete till beslutskonferens och remisskonferens.

I din tjänst kommer du att inneha vissa delegerade arbetsuppgifter.

Vi söker

Du är legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal eller har socionomexamen. B-körkort är ett krav. 

Vi söker dig som har mycket god organisationsförmåga, en uttalat god samarbetsförmåga och lätt för att skapa god relationer med kollegor såväl internt som externt. Du är kommunikativ och diplomatisk samtidigt som du inte räds för att fatta egna beslut och har förmåga att prioritera. 

Som person är du ödmjuk och positiv och vågar ta egna initiativ. Funktionen kräver stor flexibilitet och god förmåga att kunna planera, strukturera och hitta bra lösningar. 

Erfarenhet av arbete inom barnpsykiatrin är meriterande.

Vår arbetsplats

Den specialiserade barn och ungdomspsykiatrin i Kalmar län bedriver öppenvårdsverksamhet I Kalmar, Oskarshamn, Västervik och Vimmerby. Det finns också en akutavdelning och en ätstörningsenhet med mottagningar i Kalmar och Västervik som tillhör kliniken. Tillgänglighet, respektfullhet och professionalism är våra ledord. Vi värnar om en hög kvalitet och ett helhetstänkande i arbetet.

Beskrivning av verksamheten

Öppenvårdsmottagningen i Kalmar/Oskarshamn har 52 medarbetare och vi träffar drygt 2200 patienter och deras familjer på ett år. Förra året hade vi 848 nybesök i verksamheten. Vi finns på två arbetsställen, en mottagning i Kalmar och en i Oskarshamn.

Vi vill nu utveckla och effektivisera våra administrativa processer för att våra behandlare ska få mer utrymme för direkt patientarbete.

Vi är en del av en länsövergripande psykiatriförvaltning med 600 medarbetare. Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/133

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-06-14

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Ingela Liljekvist

Avdelningschef

0480-831 95
Upplysning om tjänsten

Magnus Jönsson

Avdelningschef

0480-48 488
Upplysning om tjänsten

Sara Alexandersson SACO

0480-484 86

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 15 juni 2019 Lämna synpunkter på innehållet