Vårdlärare Folkhögskola

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder

Gamleby folkhögskola erbjuder en tjänst som vårdlärare till vår nya undersköterskeutbildning som startar i augusti 2020. Du kommer bland annat att undervisa i medicin 1 och 2 samt vård och omsorg 1 och 2.Tillsammans med en annan lärare kommer du att fungera som kursföreståndare. Har du även kunskap inom andra ämnesområden är det en fördel då Gamleby folkhögskola efterfrågar lärare som kan jobba inom flera kurser. Sysselsättningsgraden uppskattas bli ungefär 50%.

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Önskar du arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi söker

Du har gedigna kunskaper inom vårdrelaterade ämnesområden. Förutom sjuksköterskeexamen och flerårig yrkeserfarenhet ser vi gärna att du har undervisningserfarenhet och ett uttalat intresse för att jobba med vuxnas lärande. För att fungera i rollen som kursföreståndare bör du vara ordningsam, ha god datorvana och vara intresserad av att jobba med pedagogiskt utvecklingsarbete.

Du kommer att möta deltagare från olika kulturer och din förmåga att kommunicera är viktig. Gamleby folkhögskola befinner sig i en stark utvecklingsfas, vilket innebär att utvecklad samarbetsförmåga, flexibilitet och initiativkraft är värdefulla egenskaper som vi vill att du besitter.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart du kan.

Vår arbetsplats

Gamleby folkhögskola bedriver folkbildningskurser som består av allmänna kurser, varav en med inriktning mot naturvetenskap samt särskilda kurser inom textil design, musik och foto. Skolan utbildar dessutom fritidsledare och lärarassistenter samt genomför uppdragsutbildningar, främst inom integration och studiemotivation. Skolan bedriver en yrkeshögskoleutbildning inom TV-produktion.

Region Kalmar län driver fyra folkhögskolor: Gamleby, Högalid, Vimmerby och Öland. Folkhögskolorna ingår tillsammans med Regionbiblioteket i verksamhetsområdet Bildning i den Regionala utvecklingsförvaltningen.
Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/188

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Deltid ca 50%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-03-29

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Karin Olsson

0493-131 02
Upplysning om tjänsten

Jan Karlsson

0493-131 05
Upplysning om tjänsten

Elin Öhrling, Förbundet folkhögskollärarna

0493-131 00 (vx), alt. 070-367 25 51

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30