Verksamhetschef - Akutkliniken

Region Kalmar

Vi erbjuder

Akutkliniken har som verksamhetsidé att i nära samarbete med andra vårdgivare skapa trygghet och tillgänglighet för patienter och medborgare i närområdet. Samtidigt utveckla och pröva nya arbetssätt i syfte att uppnå högsta möjliga patientsäkerhet. Som verksamhetschef blir det ditt uppdrag att, tillsammans med verksamhetens ledning, skapa förutsättningar för detta.

Rollen som verksamhetschef innebär att du leder och fördelar arbetet på kliniken samt följer upp mål och resultat. Du har ett nära samarbete med övriga kliniker på sjukhuset och sjukhusledningen. Du kommer att vara direkt ansvarig chef för klinikens läkare och fyra avdelningschefer. Som verksamhetschef ingår du i sjukhusets ledning och bär en viktig roll att vara med och utveckla Oskarshamns sjukhus för framtiden. Viktiga uppgifter i rollen är att kunna resurs- och produktionsplanera verksamheten men också att skapa effektiva och nyttiga samverkansformer, inte bara med övriga kliniker på sjukhuset utan ambulans, primärvård samt kommuner.

Vi söker

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta inom hälso- och sjukvården samt i en politiskt styrd organisation. Vi ser gärna att du som söker har akademisk examen med inriktning mot hälso- och sjukvård. Du som söker behöver ha några års ledarerfarenhet med goda resultat. Vi tror på ett tydligt och utvecklingsinriktat ledarskap, där lojalitet till det uppdrag man har är av största vikt. Det är viktigt att kunna samarbeta, skapa trovärdighet och förtroende både inom egna personalgruppen, sjukhusledningen och mellan länets sjukhus. Du har ett utvecklande förhållningssätt och intresserad av att ta in nya perspektiv och stimulerar till innovation. Du vågar ta tag i olösta problem och drivs av att arbeta målfokuserat. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vår arbetsplats

Akutkliniken vid Oskarshamns sjukhus består av akutmottagning, operationsavdelning samt akutvårdsavdelning med tillhörande intermediära vårdplatser.

Vi är en del av Oskarshamns sjukhus, som är ett litet sjukhus med snabba beslutsvägar och nära kontakter mellan enheterna. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar, bland annat har vi utsetts till Sveriges bästa mindre sjukhus flera gånger de senaste åren. Sjukhuset ligger nära Oskarshamns centrum och skärgård. Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/557

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-11-30

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Edwin van Asseldonk, Läkarförbundet

0491-782 153
Upplysning om tjänsten

Mari Eklind, Vårdförbundet

0492-178 55
Upplysning om tjänsten

Christel Malmström, Kommunal

0491-782 071

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 1 december 2019 Lämna synpunkter på innehållet