Verksamhetschef - Akutmottagningen

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Är du intresserad av att arbeta inom en spännande och betydelsefull verksamhet? Har du förmågan att utveckla akutsjukvården med utgång i vad som är bäst för patienten? Välkommen att ansöka till tjänsten som vår nya verksamhetschef för akutmottagningen!

Som verksamhetschef ingår du i sjukhusets ledning och har ett nära samarbete med övriga kliniker på sjukhuset, primärvård, ambulans, polis och kommuner i närområdet.

Akutmottagningen är en verksamhet i toppklass, vilket påvisats i nationella jämförelser. Den är bra bemannad vilket ger en utmaning i att bibehålla kompetensen. På mottagningen arbetar läkare från flera olika kliniker som barn, ortopedi, medicin och kirurgi. Det gör att det blir extra viktigt att arbeta för upplevelsen av en gemensam arbetsplats. Som verksamhetschef har du personalansvar för hela arbetsgruppen som består av en avdelningschef, en biträdande chef, 20-talet sjuksköterskor, 10-talet undersköterskor samt medicinsk sekreterare. Chefstjänsten kommer att vara kombinerad med kliniskt arbete på halvtid inom din egen grundprofession.

Vi bedriver en snabb akutsjukvård som kräver en bred samverkan mellan kommun och primärvård för att ge bästa vård till patienten. Utmaningen framåt är att upprätthålla den goda vård som ges idag samtidigt som akutsjukvården behöver förbättras och utvecklas.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad specialistläkare alternativt legitimerad sjuksköterska och som har några års erfarenhet inom din profession. Har du tidigare erfarenhet av ledarskap är det meriterande. Du är en person som tar ditt arbete och prestation på allvar. Du arbetar strukturerat, planerar och sätter upp mål som du utför såväl som utvärderar och reflekterar omkring. Du har förmågan att se till helheten och utifrån det prioritera ditt arbete och kan snabbt analysera problem du ställs inför och hitta effektiva lösningar. Att samverka med andra är en naturlig del av din personlighet och du har fokus på att samarbeta snarare än att konkurrera. Du är drivande för att främja ett klimat som sätter ”patienten först” i hela vårdkedjan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både skriftligen och muntligen. Även goda datakunskaper och erfarenhet av att arbeta i olika datasystem är ett krav.

Vår arbetsplats

Akutmottagningen vid Västerviks sjukhus ger ett akut omhändertagande dygnet runt. På akutmottagningen omhändertas kirurg-, ortoped-, medicin- barn-, ögon- och öronpatienter. Vårt mål är att kunna erbjuda patienter med akut sjukdom eller skada en god vård kännetecknad av korta handläggningstider med hög medicinsk vårdkvalitet i kombination med en hög patientsäkerhet. I anslutning till akutmottagningen finns observationsplatser för akuta patienter som är i behov av kort observation, behandling eller utredning med lågt övervakningsbehov. 

Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård. Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/117

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-06-09

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Henrik Holmberg

Sjukhuschef

0490-874 14
Upplysning om tjänsten

Moa Bolund Odesten Läkarförbundet

0490-87486
Upplysning om tjänsten

Jacob Hoffsten Vårdförbundet

0490-86756
Upplysning om tjänsten

Larita Wigander Kommunal

0490-86230

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 10 juni 2019 Lämna synpunkter på innehållet