Verksamhetschef - Hudkliniken

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Har du förmågan att se hälso- och sjukvård ur patientens perspektiv och äger du viljan och kraften att driva kort- och långsiktig utveckling mot en ännu bättre vård? Kan du samtidigt förmedla engagemang och trygghet till dina medarbetare? Välkommen att ansökan till tjänsten som vår nya Verksamhetschef på Hudkliniken. Till hösten går vår nuvarande verksamhetschef vid Hudkliniken på Västerviks sjukhus i pension och vi söker nu hennes efterträdare. Som verksamhetschef ingår du i sjukhusets ledning och har ett nära samarbete med systerkliniken på länssjukhuset i Kalmar samt inom sydöstra regionen. Genom regionen ingår du även i en nationell samverkan genom ett nystartat arbete. Du välkomnas till en sammansvetsad och trygg grupp som kännetecknas av prestigelöshet, hög arbetsmoral och arbetsglädje. Vi är en av sjukhusets mindre kliniker och har ca 15 medarbetare totalt och ansvarar för både mellersta och norra länet. Som verksamhetschef så har du personalansvar för hela arbetsgruppen som består av tre överläkare, två ST-läkare, fyra sjuksköterskor, tre undersköterskor samt två medicinska sekreterare. Vi är en grupp som hela tiden arbetar efter mottot att alla är lika viktiga och vi tillsammans bidrar till helheten. Chefstjänsten kommer att vara kombinerad med kliniskt arbete på halvtid inom din egen grundprofession. Fokus framåt är tillgänglighet samt att arbeta med fortsatt kompetensförsörjning. Utvecklingen inom dermatologi går fort så det krävs att vi fortsätter att ligga i framkant nationellt. Kliniken är mottagningsintensiv och effektiv och bemannas dagtid, måndag till fredag.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad specialistläkare inom dermatologi alternativt legitimerad sjuksköterska och som har några års erfarenhet inom din profession. Vi ställer oss mycket positivt till arbetslivserfarenhet från mottagningsverksamhet och har du tidigare erfarenhet av ledarskap är det meriterande. Du är en person som tar ditt arbete och prestation på allvar. Du arbetar strukturerat, planerar och sätter upp mål som du utför såväl som utvärderar och reflekterar omkring. Du har förmågan att se till helheten och utifrån det prioritera ditt arbete och kan snabbt analysera problem du ställs inför och hitta effektiva lösningar. Att samverka med andra är en naturlig del av din personlighet och du har fokus på att samarbeta snarare än att konkurrera. Du är drivande för att främja ett klimat som sätter 'patienten först' i hela vårdkedjan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både skriftligen och muntligen. Även goda datakunskaper och erfarenhet av att arbeta i olika datasystem är ett krav.

Vår arbetsplats

Hudkliniken är en specialistklinik som bedriver verksamhet i Västervik och Oskarshamn. Hudmottagningen i Oskarshamn är en del av specialistenheten. På Hudkliniken bedrivs diagnostik och behandling av sjukdomar som ger symtom i huden samt av de sjukdomar som innefattas i begreppet STI. Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession. Välkommen med din ansökan!

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård. Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/94

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-05-26

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Henrik Holmberg

Sjukhuschef

0490-874 14
Upplysning om tjänsten

Moa Bodlund Odensten, Läkarföreningen

0490-874 86
Upplysning om tjänsten

Jacob Hoffsten, Vårdförbundet

0490-867 56
Upplysning om tjänsten

Larita Vigander, Kommunal

0490-862 30

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30